23948sdkhjf

Nu kan du komme med SolarSack og Lyras til Indien

Market accelerator projektet Nordin er i samarbejde med Industriens Fond gået i gang med at gennemgå ansøgninger fra danske SMV’er, der ønsker at etablere sig på det indiske marked.

Især virksomheder fra den danske energisektor er blandt de mest attraktive virksomheder på dette års liste af udvalgte virksomheder.

- Nordin er sat i verden for at hjælpe danske SMV’er penetrere et svært indisk marked. Mange dygtige danske SMV’er er tilbageholdende med at gå ind på det indiske marked, da de ofte ikke ved hvordan, de skal gribe opgaven an. Indien har et ry for at være et kompliceret marked i forhold til at opnå et stærkt netværk af forretningsforbindelser, samt det kan være et svært marked at afkode politisk, siger Mikkel Beyer Mogensen, project manager, Nordin.

Nordin tager den enkelte virksomhed gennem et program af forskellige lærerige udfordringer med eksperter inden for forretningsudvikling på det indiske marked, samt introduktion til potentielle forretningspartnere og kunder, og sørger for, at de danske virksomheder får den bedst mulige start på det indiske marked.

Projektet er støttet af Industriens Fond, og er derfor gratis at deltage i for de udvalgte danske SMV’er. Projektet er et partnerskab mellem Asia House Denmark, Green Innovation Group, ICDK og DI India, med Innovation Centre Denmark som samarbejdspartner. 

Ansøgningsrunden for i år er stadig åben for alle danske SMV’er og kører indtil slut september. Der søges i alt 24 virksomheder, hvor af der allerede er udvalgt 12. 

Rent vand til alle

Nordin udvælger løbende de virksomheder, som skal med på turen til Indien og der er altså allerede sat navn på 12 ud af 24 virksomheder, der skal på indisk eventyr i 2021.

Blandt de udvalgte 12 i år er virksomhedens SolarSack. SolarSack er en genopfyldelig vandbeholder, der forbedrer SODIS-metoden (Solar Water Desinfection), som en sikker måde at rense vand på. Ved at udnytte UVA- og UVB-stråler sammen med varme fra solen dræber SolarSack mere end 99,99 procent af farlige patogener i forurenet vand.

Derfor er SolarSack en oplagt løsning i Indien.

- Indien er det land hvor flest mennesker ikke har adgang til en sikker vandkilde. Da SolarSack's mission er at give mere end 1 milliard mennesker adgang til rent drikkevand, mener vi, at der et godt fit mellem vores mission, produkt og behovet i Indien, siger Johan Jensen fra SolarSack.

For ham er Nordin-programmet et oplagt valg.

- Nordin programmet er sammensat af organisationer baseret i India, der kan gøre os i stand til at indsamle lokale markeds- og brugerdata. Vi er dybt afhængige af den lokale viden, som Nordin leverer, når vi bringer vores produkt på markedet, siger han.

Kold-pasteurisering

Blandt de udvalgte til programmet i år er også virksomheden Lyras fra Aalborg. Lyras
har opfundet en ny metode til at kold-pasteurisere væsker ved brug af UV-lys, og derved sparer man op til 90 procent energi på pasteuriseringsprocessen. Metoden er allerede kendt fra drikkevand, men har indtil nu kun været anvendt ved klare væsker.

Lyras gør det muligt også at anvende denne teknologi til at pasteurisere f.eks. Mælkeprodukter.

- Det indiske marked er i en rivende udvikling og især, inden for mejerisektoren og plantebaseret drikke, forventes markedet at vokse næsten eksponentielt de næste mange år. Timingen er derfor perfekt til at gøre vores indtræden på det indiske marked, idet vi forventer, at der skal investeres massivt i infrastrukturen i den indiske mejerisektor for at følge med udviklingen. Nordin-programmet er det perfekte springbræt for os, idet vi sammen kan benytte deres store viden om det indiske marked, siger Klaus P.B. Iversen, Technical Sales Manager, Lyras.

Udover Lyras og Solar Sack har Nordin også udvalgt Pond, Jimco, Jeros, Danish Aerospace, Aquaporin, Detectronic, FOM Technologies, Flexa, AddiFab Manufactures og CT Technologies.

En succes

Programmet har allerede vist sig at være en succes. Sidste år gennemførte otte virksomheder programmet til ende og syv af disse, er stadig i dag aktive på det Indiske marked.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.062