23948sdkhjf

Dansk Center for Energilagring får rygstød på 11 millioner kroner

Arbejdet med at etablere Dansk Center for Energilagring går nu for alvor i gang.

Industriens Fond har bevilget 11 millioner kroner, som gør det muligt at etablere centret og videreudvikle det hen over de næste to år.

Det skriver Industriens Fond i en pressemeddelelse.

- Ambitionen er at skabe et center for energilagring, på et højt internationalt niveau, som samler viden om teknologier som power-to-X, batterier og termisk energilagring, og bidrager til at bringe forskningstung viden i spil i dansk erhvervsliv. Lykkes det, kan vi tage et stort skridt i retning mod et optimeret energisystem baseret på bæredygtige energikilder og stabil forsyning, og det kan bane vej for yderligere elektrificering af erhvervsliv, infrastruktur og samfundet generelt. Den udvikling vil vi gerne hjælpe på vej, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Centeret skal rådgive virksomhederne - herunder det stigende antal små og mellemstore virksomheder, der ser en forretning i løsninger, teknologier, produkter og services inden for energilagring. Håbet er, at der bliver skabt flere arbejdspladser, stigende eksportindtægter, og at Danmark bliver en global førende aktør på området.

- Danske virksomheder er i forvejen stærke inden for energiteknologi. Og med de gode muligheder vi har for at producere vedvarende energi, har vi alle forudsætninger for at udvikle fremtidens bæredygtige brændstoffer, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Uafhængig

Udviklingen af teknologier til energilagring er også nødvendige for at Danmark kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler i 2050.

- I takt med at vi sætter strøm til transport, opvarmning og industri, stiger efterspørgslen på måder at lagre den grønne energi på. En elektrisk fremtid forudsætter brintproduktion og teknologier til lagring, som kan øge fleksibiliteten og sikre sammenhæng mellem produktion og forbrug af grøn energi, siger Kamilla Thingvad, markedsdirektør i Dansk Energi.

Sekretariatet for Dansk Center for Energilagring vil blive placeret hos ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Bag initiativet står Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Dansk Industri, Dansk Energi, Haldor Topsøe, Vestas, Ørsted, Københavns Lufthavne, Danish Power Systems, Lithium Balance og REintegrate.

(Forsidefoto: Industriens Fond)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093