23948sdkhjf

Pensionsselskab og Better Energy investerer fire milliarder i solparker

Industriens Pension og energiselskabet Better Energy indgår en historisk stor aftale, der for alvor vil sætte skub i udbredelsen af solcelleparker, som drives uden statsstøtte.

De første fem solcelleparker, der er omfattet af aftalen, er allerede taget i drift, mens størstedelen af parkerne forventes opført og i drift i løbet af 2021 og 2022.

- For første gang bliver danske pensionskroner anvendt til at understøtte en massiv skalering af statsstøttefri grøn energi i Danmark. Vores partnerskab med Industriens Pension er med til at markere starten på en ny grøn æra. Det næste kapitel i den grønne omstilling vil netop handle om, at vedvarende energiproduktion skal udrulles og accelereres uden statsstøtte, og det skal samtidig ske med et bredt folkeligt medejerskab. Det er præcis det, vi sikrer med denne aftale, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Der er tale om et 50/50-partnerskab mellem Industriens Pension og Better Energy på ejerskabet af de færdigbyggede parker, hvor Better Energy fortsat forestår driften. Derudover vil Better Energy udvikle, bygger og drive de kommende solcelleparker.

Samlet investering på 4 mia. kr.

Investeringen forventes i alt at indeholde 1,5 mia. kr. egenkapital fra de to parter, der suppleres med langsigtet anlægsfinansiering på solcelleparkerne typisk i form af realkredit.

Det forventes, at den samlede investering med egenkapital og anlægsfinansiering samlet set kommer op på knap 4 milliarder kroner.

- Med denne aftale skabes en robust partnerskabsmodel for, hvordan den grønne omstilling hurtigere kan skaleres. Og hvis vi i Danmark skal have en rimelig chance for at nå vores klimamål, så er det bydende nødvendigt, siger Mark Augustenborg Ødum, EVP Partnerships i Better Energy, som understreger, at tæt samarbejde og stærke partnerskaber er vejen til at realisere grøn omstilling.

Det er planen, at omkring tre fjerdedele af parkerne opføres i Danmark, mens den resterende del forventes opført i Polen. Den samlede kapacitet for solparkerne forventes at udgøre omtrent 1 GW, svarende til en årlig reduktion på over 350.000 ton CO2.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095