23948sdkhjf

Pengeregn over ladeoperatør: Nu skal der skaleres op

Ladeoperatøren Spirii har over sommeren haft vind i sejlene.

Selskabet har indgået to aftaler der har kastet betydelig beløb af sig.

Først og fremmest har selskabet udvidet sit samarbejde med Aura Energi, der siden februar har solgt Spiriis løsninger til private kunder. Dernæst har Spirii fået tildelt et lån af Danmarks Grønne Investeringsfond.

Begge dele skal være med til at styrke Spirii i satsningen på den grønne omstilling og elektrisk transport samt være med til at skalere op og vækste både i og uden for landets grænser. 

25 procent
Aftalen mellem Aura Energi og Spirii er en videreførelse af det samarbejde som parterne allerede lancerede i februar. Et samarbejde der har været så succesfuldt at Aura Energi har haft mod på mere.

Læs også: Danskerne er skeptiske overfor elbiler

Derfor har Aura Energi sikret Spirii en betydelig kapitaltilførsel. Samtidig sætter Aura sig på 25 procent af selskabet.

- Hele Spirii-teamet er enormt stolte af, at vi allerede nu er klar til at skalere vores forretningskoncept yderligere, som der har vist sig at være stor efterspørgsel efter. Den nye kapitaltilførsel sikrer os muligheden for at udbrede vores løsninger hurtigere og til et større marked. Vi kender Aura fra tidligere som en meget agil og kompetent partner og er sikre på, at vi nu får en endnu stærkere forretning, til glæde for vores kunder i Danmark og resten af Norden, siger administrerende direktør i Spirii, Tore Harritshøj.

Med investeringsaftalen har Spirii nu et solidt grundlag for at ekspandere yderligere i både Danmark og resten af Norden.

- Hvis vi skal have accelereret en omfattende elektrificering af transporten, skal vi udvide markedet for opladning. Energiselskaberne spiller her en afgørende rolle, og det glæder os derfor, at Aura er trådt ind på markedet og tager en mere aktiv rolle. Sammen kan vi styrke udbuddet af smarte ladeløsninger og tilbud til de mange nye elbilister, siger Tore Harritshøj.

Danmarks Grønne investeringsfond
Også Danmarks Grønne Investeringsfond har et godt øje til Spirii. Et lån fra den kant skal ligeledes bruges til vækst i både ind- og udland.

- I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi meget glade for, at vi med vores lån til Spirii kan være med til at sikre etableringen af en dansk infrastruktur, så vi kan få markant flere elbiler på vores veje. Med udfasningen af fossil persontransport tager vi et afgørende skridt i den nødvendige grønne omstilling. Med vores lån til Spirii er vi med til at sikre, at de kan skalere deres forretning - også uden for Danmark, siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Om Spirii

Spirii tilbyder hardware- og software-ladeløsninger til virksomheder, private og den offentlige sektor.

Spirii er en ny virksomhed, men folkene bag har i mange år arbejdet indgående med elbiler, opladning samt udvikling af fremtidens transport- og energisystemer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093