23948sdkhjf

NKT skal koble Shetland på det skotske elnet

NKT er blevet tildelt en kontrakt til en værdi af cirka 1,75 mia. kroner af SSEN Transmission på levering og installation af en højspændings-kabelforbindelse til jævnstrøm (DC) til Shetland HVDC Link-projektet.

Turnkey-ordren omfatter produktion af cirka 2 x 260 km 320 kV DC on- og offshorekabler, installation med kabeludlægningsskibet NKT Victoria samt beskyttelse af kablerne.

- Denne turnkey-ordre bekræfter NKTs stærke position i markedet for interconnectors baseret på jævnstrøms-højspænding. Jeg er meget tilfreds med at NKT er valgt som partner til Shetland HVDC Link, som betyder at Shetland får en bæredygtig tilslutning til elnettet og at der leveres vedvarende energi fra øen. Med ordren fortsætter vores gode relation til SSEN Transmission, som vi har gennemført Caithness-Moray Linket med, der forbinder det østlige og nordlige Skotland, siger NKT CEO Alexander Kara.

Shetland HVDC Link bliver den første kabelforbindelse mellem det skotske fastland og øen Shetland, som ligger ud for den skotske nordøstkyst. Forbindelsen vil sikre Shetlands fremtidige forsyningsbehov og vil fremme tilslutningen af vedvarende energi til elnettet i Storbritannien og vejen til CO2-neutralitet.

Kontraktsummen er på cirka 1,71 mia. kroner i standard metalpriser. Energikablerne skal produceres i Karlskrona, Sverige med forventet start i 2021 og med endelig færdiggørelse af projektet i 2024.

Ordren til Shetland HVDC Link ændrer ikke på NKTs finansielle forventninger til 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.095