23948sdkhjf

Guldborgsund Forsyning skriver under på sidste million-kontrakt

I 2018 siden lancererede Guldborgsund Forsyning renoveringsprojektet Mod nye tider. Det største anlægsprojekt i forsyningsselskabets historie.

Siden er der indgået kontrakter i et væk. Men nu er Guldborgsund Forsyning altså kommet til den sidste.

Tirsdag skrev Guldborgsund Forsyning kontrakt med Troels Jørgensen A/S, Kettinge om renovering af Gedser Renseanlæg.

Entreprisen omfatter opførelse af en multibygning, der indkapsler alle installationer (inkl. slambehandling) i et lukket miljø med undertryk i lokalerne og aktivt kulfilter på udsugningen, så både støj- og lugtgener undgås. Endvidere omfatter multibygningen mandskabsfaciliteter.

Der skal også opføres en ny koncentreringstank og en pumpestation til retur- og overskudsslam.

Samtidigt skal de eksisterende proces- og efterklaringstanke renoveres. Til alle bygværker hører desuden nye maskin- og elinstallationer samt systemprogrammering.

Renoveringen starter op 25. juni med forventet aflevering i oktober 2021.

Når det nye renseanlæg står færdigt, bliver trykledningen fra Gedesby Renseanlæg, som allerede er færdig, koblet på anlægget i Gedser, hvorefter det eksisterende renseanlæg i Gedesby rives ned.

Holder prisen
Den sidste kontrakt, der er indgået runder de 30,2 mio. kr. 

Samlet set er der indgået kontrakter for over 200 millioner kroner, hvilket også var ventet. Projektchef hos Guldborgsund Forsyning har tidligere fortalt, at det drejede sig om et anlægsarbejde på flere hundrede millioner kroner. 

I forbindelse med de fire øvrige opgaver er der indgået aftale med MSE Entreprise i Nørre Alslev, som skal stå for både totalrenoveringen af Marielyst Renseanlæg til 38,6 millioner kroner, samt etableringen af pumpestationen i Gedesby og transportledninger mellem Scandlines Terminalen i Gedser og Gedser Renseanlæg til 7,9 millioner kroner.

Entreprenørfirmaet Troels Jørgensen A/S, Kettinge, skal totalrenovere Stubbekøbing Renseanlæg for 27,1 millioner kroner.

Den ubetinget største kontrakt på 110 millioner kroner er indgået med Munck Havne & Anlæg fra Nyborg, der skal stå for totalrenoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg.

Bump på vejen
Projektet Mod nye tider har været et stykke tid undervejs. Det blev allerede sendt i EU-udbud i efteråret 2018. Dengang drejede det sig dog kun om renovering af fire renseanlæg.

Den omfattende anlægsopgave blev udbudt i totalentreprise, hvor man i december 2018 prækvalificerede to virksomheder Zacho-Lind i Ishøj og Hansson & Knudsen i Odense. De trak sig dog siden hen og forsyningsselskabet valgte i foråret 2019 at opdele anlægsopgaven i fem entrepriser i stedet for én stor. 

Siden blev den ene efter den anden entreprise sendt i udbud. Men i slutningen af 2019 var den gal igen. To af ansøgerne til prækvalifikationen til totalrenoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg havde misforstået kravene, hvorfor Guldborgsund Forsyning besluttede at genudbyde projektet. 

I januar 2020 kunne Guldborgsund Forsyning så fortælle, at man havde prækvalificeret fire virksomheder til opgaven, som Munck Havne & Anlæg fra Nyborg endte med at rende med. 

Trods forsinkelser forventer Guldborgsund Forsyning, at arbejdet med renoveringerne vil være færdige med udgangen af 2021. Dog ikke på Nykøbing Falster Renseanlæg, hvor endelig aflevering først vil kunne ske i foråret 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094