23948sdkhjf

Endnu et rekordregnskab fra Obton: Tredobler bundlinjen

Igen i år kan solcelleaktøren Obton præsentere et tilfredsstillende resultat. Et netop offentliggjort årsregnskab for 2019 viser et overskud før skat på 159 mio. kroner, hvilket er en stigning på 88 millioner siden 2018.

- For mange får det større og større betydning, at deres investeringer støtter op om klimaet. Afkastet er stadig vigtigt, men det er det aftryk, man sætter, også. Det har betydet, at endnu flere investorer har valgt Obton som deres investeringspartner – og har dermed givet os mulighed for at udvide vores antal af solcelleparker betydeligt,siger Obtons CEO, Anders Marcus om det gode resultat for 2019.

Obton i Canda
2019 bød på lidt af hvert, men blev blandt andet året, hvor Obton udviklede en solcellepark i Canada – og i samme omgang indgik Canadas største private strømprisaftale nogensinde. En aftale, som sikrer, at det canadiske energiselskab TC Energy aftager størstedelen af strømmen de næste otte år frem. Obton har sidenhen solgt halvdelen af parken videre til den canadiske kapitalforvalter Capstone Infrastructure Corporation.

Med købet udvider Capstone Infrastructure Corporation sit fokus på bæredygtige investeringer – og Obton får samtidig en stærk partner bag den 170 megawatt store solcellepark, som efter opførelsen bliver Canadas største.

- Vi oplever flere og flere henvendelser fra kapitalforvaltere, der grundet øget interesse fra deres kunder, leder efter bæredygtige investeringscases. Derfor kommer vi helt sikkert til at opleve flere samarbejder som det canadiske i fremtiden, hvilket bestemt er glædeligt. Jo større volumen vi sammen får, jo mere positiv forandring kan vi skabe sammen, siger Anders Marcus.

Store forventninger til globalt behov
Europa er fortsat et stort marked for Obton, og igen i 2019 blev antallet af solcelleparker udvidet i Holland, Frankrig og Tyskland.

Af nye markeder nævner Anders Marcus Canada Australien, Polen og Irland, som han forventer sig meget af.

- Globalt ser vi et meget stort behov for grøn energiomstilling, og derfor ser vi solcelleparker skyde frem i rigtig mange lande. Den udvikling kommer uden tvivl til at fortsætte i årene fremover, siger Anders Marcus. 

Forholder sig til corona
Præsentationen af årsregnskabet sker på et tidspunkt, hvor verdenssamfundet i den grad er præget af coronakrisen. Og selvom krisen ikke har påvirket 2019 regnskabet, er situationen naturligvis noget, virksomheden må forholde sig til, lyder det fra Anders Marcus.

- Aktuelt oplever vi som mange andre virksomheder udfordringer ved at få hverdagen til at fungere optimalt. Vi arbejder alle hjemmefra og kommunikerer i høj grad online, både med vores medarbejdere og investorer. Det er naturligvis ikke det samme som at sidde ansigt til ansigt, men det fungerer. Som virksomhed har vi et ansvar for at støtte op om myndighedernes tiltag – og det gør vi gerne, siger han.

Samtidig viser krisen med stor tydelighed, hvor følsomt aktiemarkedet er.

- Vi tror på, at vi efter corona kommer til at se en endnu større interesse for alternative investeringer. Et ustabilt aktiemarked vil få endnu flere til at prioritere risikospredning i deres investeringsporteføljer. Her er en investering i solenergi et godt valg, siger Anders Marcus. 

Af ledelsesberetningen i årsrapporten fremgår det, at corona-krisen vil påvirke selskabets drift i 2020, men også at hverken krisen eller andre begivenheder efter statusdagen har nogen væsentlig indflydelse på selskabets finaniselle stilling. 

- Der er forventning om fortsat vækst og selskabet går ind i 2020 med en attraktiv pipeline af nye projekter, skriver Anders Marcus og Obton i regnskabet. 

Obton A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 212 110
Resultat af primær drift 145 69
Resultat før skat 159 71
Årets resultat 128 55
Egenkapital 321 192
Antal ansatte 43 37
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094