23948sdkhjf

Vestas gør klar til ny serieproduktion i Ringkøbing

Den nye vindmølleplatform hos Vestas, Enventus, kræver mere produktionsplads. Derfor er Vestas-fabrikken i Ringkøbing i gang med en mindre tilbygning på 500 kvadratmeter til den eksisterende fabrik.

- Byggeriet sker for at håndtere vores nye Enventus-platform. Fabrikken er en lead-fabrik, så det er her prototypen er udviklet. Og fra sommer er det også her, at den bliver produceret, siger kommunikationsmedarbejder Kristian Holmelund Jakobsen, Vestas

Vestas har inddelt sine vindmøller i forskellige vindbehov og regulative situation. Det betyder, at møllerne i øjeblikket inddelt på tre forskellige platforme; 2 MW, 4 MW og Enventus-platformen.

Ringkøbing er hovedfabrikken
Enventus-platformen adskiller sig fra den måde, som Vestas har produceret på før. For her kan man producere både store og små møller. Det sker på med en modulær måde, hvilket betyder, at komponenter kan bruges på forskellige varianter.

- Selvom vi har produktion i hele verden, så er fabrikken i Ringkøbing vores hovedfabrik. Vi udvikler og producerer til både nærområdet, men også hele verden, siger Kristian Holmelund Jakobsen.   

 

Billedtekst: I december færdiggjorde man prototypen på Enventus-platformen på fabrikken i Ringkøbing. Nu sætte Eventus-møllerne i serieproduktionen fra sommer. Foto: Vestas

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078