23948sdkhjf

Når tre bliver til en: Tre store danske energiklynger slår pjalterne sammen

Med udgangspunkt i erhvervs- og teknologiområdet energi samler nogle af den danske energisektors tre største klyngeorganisationer nu kræfterne i en ny energiklynge for at skabe vækst og udvikling.

House of Energy, Clean Energi og Energy Innovation Cluster går sammen i en ny klyngeorganisation, som samler og styrker fælles innovation på tværs af hele energisektoren. 

Den nye klynge Energy Cluster Denmark forener aktiviteterne inden for energiproduktion, energiinfrastruktur, energilagring og energieffektivitet. Den nye klynge skal håndtere et samlet energisystem: Fra vindmøller på havet til brug af energi hos forbrugerne i et integreret, koblet og energieffektivt energisystem. 

- Danmark har været rigtig skarp og dygtig til at løfte potentialet på den grønne omstilling. Det har krævet en målrettet indsats at realisere de første 50, 60 og 70 procent andel af vedvarende energi i energisystemet. Men at knække de sidste 30 procent bliver sværere. Vi har gode forudsætninger for at være en betydelig, global aktør på energiområdet. Vi er allerede gode, men det er ikke nok; vi skal blive ved med at være gode! Når vi forener kræfterne om ny, efterspørgselsdrevet innovation i tæt dialog med en samlet dansk energiindustri, så kan vi sammen løfte sektoren ind i fremtiden og løse vores fælles klimaudfordring, siger Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand i Energy Innovation Cluster. 

Der er fuld opbakning blandt erhvervs-, branche- og interesseorganisationer, virksomheder og videninstitutionerne til dannelse af den nye, samlende klyngeorganisation på energiområdet. Gate21 og NBE har også medvirket i tilblivelsen af den nye organisation, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Hvor, hvem, hvornår?
De tre klyngeorganisationer forener formelt kræfterne i 2020 efter godkendelse i de ledende organer.

De tre klynger har adresser så forskellige steder som Sorø, København, Sønderborg, Aalborg og Esbjerg, men hvordan det fremtidige set-up bliver i forhold til geografisk placering er der endnu ikke offentliggjort. 

Det er heller ikke besluttet hvem, der skal være direktør eller bestyrelsesformand for den nye store klynge. 

Idag er Lykke Friis, Peder Østermark Andreasen og Torben Funder-Kristensen bestyrelsesformænd for henholdsvis House of Energy, Energy Innovation Cluster og Clean Energy. 

Henrik Bjerregaard, Preben Birr-Pedersen og Glenda Napier administrerende direktører for henholdsvis Clean Energi, House of Energy og Energy Innovation Cluster.

Medlemmerne af Energy Innovation Cluster, House of Energy og Clean Energi vil kunne overføre deres medlemskab til den nye klyngeorganisation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078