23948sdkhjf

Thymøllen rykker mod vest

20 nye arbejdspladser, et blomstrende engelsk marked for husstandsvindmøller og fastholdelse af produktionen på dansk jord er på programmet hos Thymøllen.
Det er ikke bare de store MW-møller, der sælger godt. De små kan nu også godt være med, lyder det fra Leif Pinholdt, direktør for den danske producent af husstandsmøller Thymøllen.

Her satses på små 6 kW-hussstandsmøller, etablering af 20 nye arbejdspladser og eksport til det engelske marked.

Skaber arbejdspladser
Thymøllen samles på Grønkjærs Smede- og Maskinværksted i Hurup, mens delene produceres lokalt hos en 6-7 underleverandører – alle sammen geografisk placeret i Thy. Undtagen dog tårnet, som Leif Pinholdt skal helt til Skjern efter.

- Det er jo glædeligt at se den velvilje Thymøllen er blevet modtaget med i hele landet. Det er som om, at det er gået op for danskerne, at det her kan skabe lokale arbejdspladser, og at man derfor vælger dansk i stedet for at importere, siger Leif Pinholdt.

Han forventer at kunne skabe minimum 20 nye arbejdspladser i løbet af det næste års tid – og det bliver arbejdspladser fordelt i hele organsationen lige fra salg og administration til produktion. Væksten skyldes ikke mindst den forestående godkendelse af møllen i England - men også danskernes store interesse for de små husstandsmøller.

En bette bid af et stort marked
Thymøllen står netop nu ved en skillevej. Man er nemlig ved at søge om godkendelse for sin mølle i England. Leif Pinholdt ser et kæmpe potentiale for sine møller på et marked, hvor den statsgaranterede afregningspris er på 2,50 kr. pr. kWh.

- Det kommer til at give arbejde. Der skal 250.000 husstandsvindmøller op i England i de kommende år. Så kan vi bare få en bette bid af kagen, så vil det være godt, siger Leif Pinholdt, og vurderer at han i England vil være oppe mod 2-3 seriøse konkurrenter.

Ser helst dansk produktion
Men selvom Thymøllen flytter over Nordsøen, så vil Leif Pinholdt så vidt muligt holde produktionen af møllerne på dansk jord.

- Kan vi holde produktionen på dansk jord, så gør vi det. Men vi bliver jo nødt til at regne på det, især i forbindelse med fragten af tårnet. Her betaler vi jo meget pr. kubikmeter - det er jo 90% luft, der sendes af sted, siger han og lufter dermed muligheden for masteproduktion i England.

Men der er helt klart fordele ved at holde produktionen her i landet.

- Vi kan langt nemmere holde hånd i hanke med kvaliteten, understreger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094