23948sdkhjf

Danske virksomheders brug af vedvarende energi er faldende

Det er for billigt at bruge sort energi, lyder kritikken, efter det har vist sig, at danske virksomheders brug af vedvarende energi er faldende.
Mens regeringen planlægger massive investeringer i vedvarende energi, så falder brugen af netop grøn energi blandt landets produktionsvirksomheder. Virksomhederne mangler incitament til bruge grøn energi, skriver dagbladet Børsen.

Kan ikke betale sig
Andelen af vedvarende energi i det samlede forbrug herhjemme er steget fra 10% i 2000 til 20% i 2010. Samtidig er brugen af vedvarende energi i de danske virksomheder også steget stødt frem til 2010. Men den tendens ser nu ud til at vende.

For Landbrug & Fødevarers klima- og energipolitiske chef Søren Korsholm er der en nærliggende forklaring.

- Virksomhederne oplever, at fossil energi er billigere. Den offentlige støtte er langt større til kraftvarmeværker på bekostning af vedvarende energi, siger Søren Korsholm til Børsen.

Søren Korsholm understreger at virksomhederne mangler incitament for at bruge og efterspørge grøn energi. Især set i lyset af at de skal skrue ned for omkostningerne for fortsat at være konkurrencedygtige.

Vil rette op på ubalance
Hos Landbrug & Fødevarer peger man på forskellen i støtten til vedvarende energi, som den store synder.

Støtten er nemlig størst, når den går til kraftvarmeværker i modsætning til, hvis produktionsvirksomhederne foretog egen energifrembringelse til produktionen.

Hos DI Energibranchen vil direktør Hans Peter Slente dette misforhold til livs.

- Der er tale om en ubalance, som er et af de steder, der skal rettes op. Vi mener, der skal være en ligebehandling af priserne på vedvarende energi, om den går til energiselskaber eller til virksomheder, siger Hans Peter Slente.

De reelle tal
Hos Energistyrelsen påpeger pressechef Ture Falbe Hansen at faldet i virksomhedernes brug af vedvarende energi fremkommer, da der ikke er korrigeret for udsving og de kolde vintre.

Renser man talllene for dette, har virksomhederne reelt brugt mere vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083