23948sdkhjf

PM Energi henter storordre på nødstrøm og UPS-anlæg

Den nordjyske nødstrømsspecialist PM Energi skal levere både generatoranlæg og UPS til en nordisk finanskoncern med globale aktiviteter.

- Ordren bekræfter vores strategi med fokus på både generatoranlæg og UPS. Det har stor betydning, at vi kan tilbyde hele paletten i nødstrøm. Denne gang skal vi installere fire generatoranlæg på hver 2.500 kVA og fire UPS-moduler med en samlet effekt på 3 MVA, siger direktør hos PM Energi, Carsten Madsen.

Det er en omfattende totalløsning i nødstrøm, PM Energi skal installere i koncernens danske hovedkvarter, der ligger i hovedstadsområdet.

- Det er på alle parametre en spændende opgave, siger Carsten Madsen.

En spændende opgave til cirka 30 millioner kroner, oplyser han.

Placeres på to lokationer
Generatoranlæggene er effektmæssigt på niveau med de største i sundhedssektoren, og UPS-løsningen opbygges af anlæg fra den italienske samarbejdspartner Riello UPS.

Nødstrømmen tager højde for alle scenarier i tilfælde af et forsyningssvigt. Jesper Stripp, produktansvarlig for UPS, forklarer, at de fire Riello-anlæg fordeles på to lokationer i hver sin ende af bygningen for optimal sikring. Anlæggene er udstyret med avanceret batteriovervågning, optimeret ventilationsstyring og en virkningsgrad tæt på 97 procent i online mode.

- UPS-anlæggene er designet til at stå i 40 graders varme uden effekten bliver påvirket. Det giver blandt andet en bedre driftsøkonomi, da kravene til køling reduceres markant. Det er den mest avancerede model i Next Energy-serien, der er valgt til projektet, siger Jesper Stripp.

De fire generatoranlæg placeres ligeledes forskudt, og opbygges med blandt andet Mitsubishi motorer, Leroy Somer generatorer, Deif AGC-styringer og komplet røggas- og ventilationssystem.

Med i designfasen
PM Energi har allerede været i gang med at detailprojektere – og det endda til trods for at den nordjyske virksomhed først skal fysisk i gang med opgaven ultimo 2021.

- Vi leverer til et nyt byggeri, hvor dem, der bygger har været hurtigt ude. Det betyder også at vi har været en del inde over designet og opbygningen af anlægget allerede nu, siger Carsten Madsen.

Salgsingeniør Anders Olesen fortæller, at PM Energi også er involveret i etableringen af en 50 meter høj skorsten.

- Vi har ansvaret for alt, der vedrører nødstrømmen. I de mange nye erhvervsdomiciler er sikker forsyning en absolut topprioritet. Derfor bliver vi inddraget tidligt i processen, og får også flere byggetekniske opgaver. Det er en klar tendens, vi mærker i alle brancher, konstaterer Anders Olesen.

Anlægget skal sættes i drift 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141