23948sdkhjf

Siemens deltager i ambitiøst energi-projekt på Bornholm

Et ambitiøst projekt om vedvarende energi på Bornholm vil i løbet af de næste fire år udstikke retningen for fremtidens grønne energi i Europa. Siemens bidrager med afgørende teknologi.
Bornholm skal i de næste fire år lægge granitgrund til et forsøg om fremtidens energinet.

Det sker med projektet EcoGrid, der skal vise vejen for, hvordan fremtidens samfund skal integrere vedvarende, fossil-frie energikilder til både virksomheder og private hjem.

Siemens deltager i projektet, der på sigt skal inspirere resten af verden.

- EcoGrid på Bornholm placerer Danmark helt i front i etableringen og anvendelsen af vedvarende energi og jeg forventer, at resultaterne af det, der sker på Bornholm i de næste fire år, vil inspirere resten af verden, siger adm. direktør i Siemens Danmark, Jukka Pertola.

Overblik over forbrugerne
En af de afgørende elementer i EcoGrid er at gøre den enkelte forbruger i stand til at købe strøm ind, når det er billigst – nemlig, når vinden blæser og solen skinner.

- Vinden blæser ikke på vindmøllerne altid, ligesom solen ikke skinner døgnet rundt på solfangerne. Derfor er det vigtigt at have et præcist overblik over, hvordan brugerne i et elnet opfører sig, og hvornår på døgnet og på året de bruger strøm. EcoGrid vil i fremtiden kunne støtte for eksempel opladning af elbiler ved hjælp af energi fra vedvarende energikilder og tilbyde energibesparende systemer til boliger og kommercielle bygninger, siger Jukka Pertola og tilføjer:

- EcoGrid vil ikke kun ændre den måde, vi lever. Det vil også give nye forretningsmuligheder for den GreenTech industri, der allerede står stærkt i Danmark. Målet er selvfølgelig at optimere levering af elektricitet til boliger, bygninger, industri og biler. Men mere overordnet er målet naturligvis at reducere CO2-udledningen og forbedre vores miljø.

Fakta om EcoGrid
  • EcoGrid er et 4-årigt forsknings- og demonstrationsprojekt med et budget på 21 mio. EURO.
  • EU støtter med 12,5 mio. EURO
  • Målet er at demonstrere, hvordan et moderne elektrisk net bedst binder private huse, virksomheder og el-producenter sammen i et el-net med en stor procentdel vedvarende energi.
  • I dag er der allerede 50 % vedvarende energi på Bornholm, og det er en af grundene til, at øen er valgt til dette banebrydende projekt. En anden grund er det generelle danske fokus på GreenTech.
  • 10 % af øens husstande til være omfattet af projektet.
  • Projektet har deltagelse af førende energi og teknologivirksomheder, forskningsinstitutter og universiteter fra Danmark, Østrig, Belgien, Estland, Tyskland, Holland, Norge, Portugal, Spanien og Schweiz. Den samlede liste tæller ud over Siemens også Energinet.dk, IBM, Østkraft, DTU-CET, Landis & Gyr, SINTEF, ELIA System Operator S.A., EANDES, EnCT GmbH, TECHNALIA, Austrian Institute of Technology (AIT), EDPD Distribuição, Tallinn University of Technology (TUT), Energy research Centre of the Netherlands (ECN), TNO Netherlands Organisation for Applied Scientific Research

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11