23948sdkhjf

Danske Commodities går efter nye markeder

- Sammen med Equinor har vi allerede etableret os på den anden side af Atlanten, og nu retter vi blikket mod nye markeder i Sydamerika og APAC-regionen. Til dette formål har vi etableret en global handelsenhed, der udelukkende skal fokusere på at udbygge Danske Commodities forretning uden for Europa,siger Danske Commodities’ administrerende direktør Helle Østergaard Kristiansen.

Danske Commodities har altså etableret en ny enhed, som gennem en ny funktion, skal beskæftige sig med global handel og markedsudvikling, undersøge mulighederne for at udbygge handlen med el, gas og certifikater uden for Europa samt tilbyde optimering, balancering og hedging services på globalt plan.

Fokus er som nævnt rettet mod Sydamerika og Asien/Stillehavsområdet (APAC-regionen).

Den nye enhed ledes af Jesper Tronborg, der i mange år har været en del af Danske Commodities og bl.a. stået i spidsen for Power & Gas Trading. Jesper Tronborg udnævnes til VP, Head of Global Trading & Market Development med virkning fra 1. marts 2020.

- Jeg har i de seneste 10 år været med til at opbygge gas- og elhandlen i Danske Commodities og været med til at cementere selskabets position som en førende europæisk spiller. Vi er nu klar til næste skridt, nemlig at tage kampen op
på de globale energimarkeder, siger Jesper Tronborg, VP, Head of Global Trading & Market Development, Danske Commodities.

Finansiel styrke
Med Equinor i ryggen har Danske Commodities den nødvendige finansielle styrke til at gå ind på nye kontinenter og skabe likviditet på nyligt liberaliserede energimarkeder. Samtidig spiller Danske Commodities en central rolle i Equinors strategiske ambition om at blive et bredt funderet energiselskab med øget fokus på vedvarende energi.

- Vi står for Equinors handel med el og sikrer koncernen adgang til vedvarende energi, og i tæt samarbejde med Equinors New Energy Solutions (NES) vurderer vi nye business cases og screener nye markeder, der kan være relevante for såvel Danske Commodities som Equinor. Sammen vil vi fremme energiomstillingen og dermed øge værdien af vedvarende energi på det globale marked, siger Jesper Tronborg.

Danske Commodities har i dag handelsaktiviteter i 39 lande, herunder Australien, USA og samtlige større europæiske energimarkeder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172