23948sdkhjf

Fjernvarme Fyn udvider gasanlæg på losseplads

Til gavn for miljøet og økonomien udvider Fjernvarme Fyn og Odense Renovationsselskab sit gasanlæg på lossepladserne i Stige Ø og Odense Nord med en række boringer.
Siden 1997 er metangassen fra den tidligere losseplads på Stige Ø og det nyere lossepladsanlæg, Odense Nord, blevet udnyttet til at producere miljøvenlig varme og el til borgerne.

Metangassen sendes fra lossepladserne til Fynsværket, hvor gassen afbrændes og bruges til produktion af el. Fjernvarme Fyn anvender spildvarmen fra denne proces i fjernvarmeforsyningen i Odense og Otterup.

Gasindvindingsanlægget udvides
Fjernvarme Fyn og Odense Renovationsselskab er i gang med at udvide gasindvindingsanlægget på lossepladsen, Odense Nord, for at sikre, at der fortsat opsamles en stor mængde metangas, som kan udnyttes til produktion af strøm og fjernvarme.

Udvidelsen foregår ved at forsyne affaldsbjergene med rørledninger på i alt 1,2 km. Ledningerne føres ind i bjergene via seks vandrette boringer, der, sammenlignet med de eksisterende lodrette boringer i området, suger langt mere metangas fra et større areal.

Rørledningerne kobles på et allerede eksisterende anlæg. Gassen pumpes op i en opsamlingsstation og sendes videre til Fynsværket.

Øger produktionskapaciteten betragteligt
I dag forsyner gassen fra lossepladsen årligt 2.000 husstande med el og ca. 500 hustande med varme. Fjernvarme Fyn forventer, at man med de nye boringer kan øge mængden af gas leveret til Fynsværket med 10-15 procent, så man i alt kan producere 65.000 GJ om året, hvilket svarer til 2.200 husstandes årlige elforbrug og ca. 550 husstandes årlige varmeforbrug.

Udvidelsen koster Fjernvarme Fyn og Odense Renovationsselskab 700.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11