23948sdkhjf

Konflikt på Fjernvarme Fyn afværget: Direktøren er lettet

Sidste dag i maj valgte en stor gruppe af danske stilladsarbejdere at møde op ved Fjernvarme Fyn.

Årsagen var at et polsk stilladsfirma, der havde indgået aftale med hovedentreprenøren på Fjernvarme Fyns nye 750 millioner kroner dyre flisværk, underbetalte sine medarbejdere.

En konflikt lurede, men i går indgik det polske firma Rusztowania Chrzanowski overenskomst med fagforeningen 3F, og den omfattende konflikt på Fjernvarme Fyn blev derfor afblæst i sidste øjeblik, skriver Fyens.dk

Hos Fjernvarme Fyn er direktør Jan Strømvig lettet over, at det ikke kom til en konflikt. Han er glad for, at der nu er orden i sagerne – men siger også, at det, til trods for at Fjernvarme Fyn ikke var bekendt med at der skulle foregår social dumping, giver stof til eftertanke, at det kan komme så vidt.

- Det er ikke noget, vi er vant til eller har prøvet før. Vi mener, vi behandler leverandører og medarbejdere ordentligt, og det skal vi selvfølgelig også. Demonstrationen har da givet stof til eftertanke og har understreget, at man mener det alvorligt, siger han til Fyens.dk.

Fjernvarme Fyn har bedt kontrolenheden tjekke løn- og arbejdsvilkårene hos det polske stilladsfirma. Samtidig vil Jan Strømvig også have gennemgået de øvrige entrepriser på projektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094