23948sdkhjf

Næstved Fjernvarme snupper fem distrikter på én gang

- Det er med stolthed, at vi kan oplyse, at vi har fået tilstrækkeligt med tilmeldinger til fjernvarme til, at vi opstarter projektet i Grimstrup-området i april 2020 og leverer fjernvarme til de første kunder i august 2020.

Sådan skriver Næstved Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Projektet er et led i en større udrulning af fjernvarme i Næstved, hvor Næstved Fjernvarme over de næste 5-8 år skal konvertere 1.700 ejendomme fra naturgas til fjernvarme.

Stadfæstelse baner vej
Projektet med konverteringen af de mange boliger fra naturgas til fjernvarme har  været en tur forbi Energiklagenævnet.

Evida har tidligere sendt den afgørelse fra kommunen, der godkendte Næstved Fjernvarmes projekt, til Energiklagenævnet.

Det endte dog med, at Energiklagenævnet i november stadfæstede kommunens afgørelse, hvorfor der kunne sættes gang i konverteringsprocessen.

Mangler én lille ting
Inden Næstved Fjernvarme kunne stikke spaden i jorden, var der lige én enkelt ting, der skulle på plads først.

Energiklagenævnets afgørelse banede vej for, at Næstved Fjernvarme kunne udrulle  fjernvarmen i 14 energidistrikter i og omkring Næstved.

Der er ikke dog ikke tilslutningspligt i de 14 distrikter, så Næstved Fjernvarme har været en tur rundt på frierfødder.

Læs også: Stor fjernvarmeudvidelse i Næstved: Covid-19 tænder ingen røde lamper - endnu

- Da vi startede med det første energidistrikt, Grimstrup-projektet, for 3 år siden, havde vi 60 pct. tilslutning. Nu skal vi ud og spørge igen, for det kan jo være, at en masse har fået skiftet deres fyr og så derfor først vil med på fjernvarmen om 12-15 år. Så inden vi går i gang, skal vi have 40 pct. tilslutning i hver enkelt af distrikterne, sagde bestyrelsesformand for Næstved Fjernvarme, Lindy Nymark Christensen tilbage i november. 

Og det er altså den proces, der nu er endt med, at Næstved Fjernvarme kan gå i gang med udrulningen i de første fem af 14 distrikter.

- Vi er glade for den tillid borgerne i Grimstrup-området har udvist ved at lægge deres fremtidige varmeforsyning i vores hænder. Vi går nu til opgaven med tilpas stor ydmyghed for at leve op til kundernes tillid, siger direktør Jens Andersen.

Udrulningen i næste område, som består af fire distrikter, går i gang i 2021, såfremt Næstved Fjernvarme opnår 40-65 procents tilslutning.

Læs også: Næstved vil naturgas og oliefyr til livs

De resterende distrikter må vente til 2022, 2023 og 2024.

Næstved Fjernvarme forventer at være færdig i alle 14 distrikter inden for 5-8 år.

(Forsidefotos: Colourbox)

Fakta

CO2-udledningen mindskes med 27.000 tons.

Der tilbydes fjernvarme i det enkelte område, når der er en tilslutningsprocent i hvert enkelt område mellem 40-65 procent

Der udbygges med ca. 550.000 m2 bolig/erhverv.

Det første år yder Næstved Fjernvarme 100 procent rabat på tilslutningsbidraget – rabatten gradueres efterfølgende med 25 procent pr. år.

Kilde: Næstved Fjernvarme

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094