23948sdkhjf

Eventyret i Danmark er næsten slut: Lundsby Biogas flytter fokus

Lundsby Biogas har haft et utroligt godt 2018/2019, sådan rent aktivitets- og regnskabsmæssigt set. Overskuddet blev fordoblet fra 6,6 millioner kroner til 12,4 millioner kroner.

- Det er vi jo ok tilfredse med, siger administrerende direktør hos biogasselskabet Ricco Veile.

At selskabet har realiseret så godt et resultat, skal især ses i lyset af omsætningen – som selskabet ganske vist ikke oplyser.

- En af de væsentligste årsager er en øget aktivitet, fortæller Ricco Veile, der forventer at aktiviteten fortsætter lidt endnu.

Indeværende regnskabsår er i hvert tilfælde startet tilfredsstillende ud.

Læs også: Nu sendes biogas for en halv milliard ud i naturgasnettet

- Vi forventer at kunne fastholde niveau forhold til regnskabsåret 2018/2019. Vi har masser at rykke i, siger han.

Eventyret næsten slut
Der er altså masser at rykke i – men det bliver der ikke ved med at være - ikke på dansk jord, vurderer Ricco Veile.

- Som det ser ud nu, så ser vi ikke positivt på det. Der er ikke meldt noget ud fra politisk side endnu, så vi kan selvfølgelig ikke sige noget endeligt, men med de fakta vi kender i dag, så ser det ud til at eventyret i første omgang er slut, siger Ricco Veile og tilføjer:

- Nu skal vi selvfølgelig ikke erklære biogassen i Danmark helt død og passe på med ikke at gøre det mere sort, end det er. Der er jo stadig anlæg i Danmark, hvor der skal være udbygninger og opgraderinger.

Han fortæller da også, at Lundsby Biogas stadig har aktiviteter fortrinsvist i Danmark.

- Men det er ingen hemmelighed, at vi godt ved, hvor vi skal være henne i fremtiden. Allerede nu foregår tre/fjerdedele af vores salgsaktiviteter, sådan gjort op i kroner og øre, i udlandet, siger Ricco Veile.

Læs også: Biogas-selskab dobler op på bundlinjen

Inhouse skal styrkes
Lundsby Biogas har altså allerede kikkerten rettet mod fjernere himmelstrøg. Derfor skal selskabet i gang med at styrke sig på forskellige områder.

- At vi skal til at sælge i udlandet kræver, at vi skal være mere herre i eget hus. Det kræver, at vi får styrket vores projekteringskompetencer inhouse, siger Ricco Veile og uddyber:

- Herhjemme kan vi sagtens sætte en af vores underleverandører til at bygge et biogasanlæg, for det har han gjort hundrede gange før. Men det kan vi ikke regne med er tilfældet, hvis vi skulle bygge i Spanien med en spansk underleverandør.

Selvom man skruer lidt op for inhouse-kompetencerne, så vil Lundsby Biogas stadig benytte sig af underleverandører i fremtiden.

- Det vil vi blive ved med, men når vi skal til udlandet, så skal vores projektering og forarbejde lige være et spadestik dybere, slutter han.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11