23948sdkhjf

'Ukendt' uddannelsesinstitution på banen: Godsejer vil lave et forskningscenter

Politikerne i plan- og erhvervsudvalget i Næstved Kommune har givet godsejer Christian Danneskjold Lassen fra Holmegaard Gods en principgodkendelse.

Det betyder, at han kan gå videre med at samle underskrifter og finde samarbejdspartnere til projektet, som blandt kommer til at involvere en af Danmarks største danske forskningsinstitutioner.

Det skriver TV2 Øst.

Godsejerens plan er at nedlægge fire eksisterende møller og rejse tre nye møller med en højde på 150 meter. Samtidig skal der etableres et solcelleanlæg på et 90 hektar stort område ved Kalkerup syd for godset.

En ukendt aktør
Som den sidste krølle på det grønne projekt vil Christian Danneskjold Lassen opføre et forsknings- og besøgcenter ved vindmølle- og solcelleparken. Det skal ske i samarbejde med en endnu udkendt uddannelelsesinstitution. I hvert tilfælde for offentligheden.

- Kommunen kender til uddannelsesinstitutionen, så det er ikke et bluffnummer. Vi er enige om, at vi ikke vil sige så meget om det endnu. Men lige så snart vi får flere underskrifter på papiret, offentliggør vi navnet. Lige nu har vi kun en hensigtserklæring, men mit arbejde er på fuldt tryk for at få dem hevet herned til Næstved, siger Christian Danneskjold Lassen.

På forskningscenteret skal der blandt forskes og udvikles teknologier til lagring af vedvarende energi.

Selvom udvalget i kommunen har vendt tommelen op ad til det videre arbejde, så er der lang vej endnu. Der skal blandt andet udarbejdes nye lokalplaner og laves miljøundersøgelser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093