23948sdkhjf

Hybridparker og opkøb på fundament af rekordregnskab

Eurowind Energy med base i Hobro har øget sit resultat før skat fra 119 millioner kroner i 2017/2018 til 215 millioner kroner i 2018/2019.

Årsagen til det overordentligt gode resultatet skal ikke kun findes et sted. Der er flere ting, der er lykkedes rigtigt godt i det forgangne regnskabsår.

- Vi har øget vores aktiviteter, sat flere møller i drift og så har vi solgt flere projekter. Vi har også vundet en række nye kontrakter på asset management-området, fortæller administrerende direktør Jens Rasmussen.

En af de største overskudsgivende poster i regnskabsåret er dog fusionen med Eniig Renewables.

- Fusionen med Eniig Renewables A/S er en af regnskabsårets milepæle, der har konsolideret vores finansielle position og har medvirket til at udbygge vores position som en af de førende europæiske udviklere og operatører af grøn energiproduktion, siger Jens Rasmussen, der med fusionen har kunnet lægge godt til i seleksbaets samlede portefølje af sol og vindprojekter.

Efter fusionen sidder Eurowind Energy på en portefølje af sol og vindprojekter på 347 MW, der samlet bidrager med ca. 800 mio. kWh årligt svarende til ca. 200.000 husstandes årlige strømforbrug.

Vind og sol
De 347 MW sol og vind er blot en begyndelse. Udviklings- og byggeprojekter skal i de kommende år lægge langt flere MW til.

Eurowind Energy har i 2018/2019 sat gang i fire nye projekter i henholdsvis Tyskland, Italien, Sverige og Danmark. Sidstnævnte er landvind-projektet Thorup-Sletten og er langt det største af de fire. Når det idriftsættes vil det producere 262 GW årligt svarende til 65.000 husstandes årlige forbrug.

Samtidig med byggeriet af fire vindmølleparker har Eurowind Energy fået taget hul på hybridparkerne.

- Vi har inden for de seneste to måneder fået byggetilladelser til to hybridparker i Danmark. Og så vidt jeg ved de første hybridparker i Danmark, siger Jens Rasmussen.

Det drejer sig om en hybridpark ved Veddum ved Hadsund bestående af ni møller og 30 MW sol og hybridprojektet St. Soels på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner bestående af 7 møller og 25 MW sol.

Rent faktisk går det ret godt med projekterne på dansk jord.

- Indenfor det næste halve år, forventer vi at få yderligere 2 danske hybrid-projekter. Ud over det har vi masser af projekter i Danmark over de næste år - faktisk mellem 1 og 2 GW, siger Jens Rasmussen. 

Udover de mange MW sol og vind er der kommet en stor Asset Management-portefølje af sol og vind-projekter på 1.000 MW til.

Vækst til næste år
Jesn Rasmussen forventer at Eurowind Energy fortsætter de gode takter til næste år. Her skal omsætning og overskud lige som i år hentes lidt forskellige steder.

- Dels skal vi hente penge i de nye projekter, vi bygger, og dels ved at frasælge halvdelen af projekterne. Det gør vi løbende, men når vi kun sælger halvdelen lægger vi hele tiden til på både driftsporteføljen og projektsalget. Og så forventer vi en kraftig vækst i Asset Management til både sol og vindmøller, siger Jens Rasmussen.

Eurowind Energy skal også bruge krudt på den konsolidering, som selskabet forventer vil ske i branchen i de kommende år.

- Vi ønsker at spille en aktiv og ledende rolle i den konsolidering, der kommer til at pågå, og vi forhandler i den forbindelse løbende med flere udviklere om et tættere samarbejde eller eventuelle opkøb, udtaler Jens Rasmussen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078