23948sdkhjf

Der er oliefyr nok til alle

Nærvarmeværket på Djursland har indtil nu haft vind i sejlene. Med Dansk Fjernvarmes entre på markedet bliver der skruet gevaldigt op for konkurrencen.

Men det vækker ikke bekymringer, hverken hos Michael Meldgaard direktør for Trustrup-Lyngby Varmeværks koncept Nærvarmeværket, eller hos Klaus Gadeberg, teknisk chef hos PKAs energifond Sustain Solutions, som ligesom Nærvarmeværket sælger varmepumper på abonnement til danskerne.

- Det får da en vis betydning. Vi bliver jo konkurrenter, men jeg havde været mere nervøs hvis det havde været et af de store kommercielle selskaber som Ørsted end Dansk Fjernvarme. Men der er plads til alle. Markedet er enormt stort, siger Michael Meldgaard og understreger, at det værste ikke er, at man er flere om buddet.

- Det værste er hvis vi kommer til at faldbyde hinanden og træde hinanden over tæerne.

Samme udmelding kommer fra Sustain Solutions.

Læs også: Nærvarmeværket fra Djursland rykker ud: Nu kan andre selskaber få gavn af trådløs fjernvarme

- Det er et godt tiltag, som gør at flere kan få en bæredygtig varmeløsning. Og der er plads til os alle, for der er mange olie- og gasfyr, som skal udskiftes over de næste mange år, siger Klaus Gadeberg.

Hos Dansk Fjernvarme anser man ikke den nye løsning som en konkurrent til Nærvarmeværket. Tværtom. Nærvarmeværket kunne godt blive en del af Dansk Fjernvarmes løsning, oplyser Dansk Fjernvarme til Energy Supply.

Helt svedt
Dansk Fjernvarme vurderer at 300.000 kunder kan nyde godt af løsningen. Så mange havde TLV ikke helt i kikkerten, da de oprettede Nærvarmeværket.

- Vi har ikke set så stort et potentiale, som de har, siger Michael Meldgaard, som bliver helt svedt ved tanken om, at Nærvarmeværket skulle levere anlæg til 300.000 husstande.

- Jeg er ikke specielt bange for udfordringer. Men dét ville være en udfordring, siger han.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125