23948sdkhjf

Fra førerløse trucks til biogas: Større projekter tiltrækker ny direktør

Ricco Veile har netop skiftet de førerløse trucks hos AGV Scandinavia ud med biogas i Tjele.

Han er pr. 1. august 2019 tiltrådt som administrende direktør hos Lundsby Biogas.

Her erstatter han Gert Rosenqvist, der stadig er medejer af Lundsby Biogas og som, med Ricco Veiles ankomst, er overgået til stillingen som teknisk direktør.

Og det er sket helt udramatisk og efter Gert Rosenqvists eget ønske.

- Omsætningen er steget. Vi har fået flere og større projekter ind, som han (Gert R., red.) egentlig gerne ville hellige sig. Han har en meget teknisk baggrund og med større projekter følger flere opgaver på kontoret – og det brændte han ikke lige for, siger Ricco Veile om årsagen til direktørskiftet.

Har prøvet det før
At valget af direktør lige faldt på Ricco Veile skyldes ifølge ham selv, at han har prøvet det hele før.

Han har tidligere slået sine folder i vindmølleindustrien og her har han været igennem den mølle, som Lundsby Biogas lige nu befinder sig midt i.

- Jeg har prøvet noget tilsvarende før. At en virksomhed flytter sig markant rent forretnings- og vækstmæssigt. Det er den rejse Lundsby Biogas er ude på nu. Tidligere har biogasanlæg været leveret i mindre skala – nu er det blevet til meget store anlæg, der kræver en mere professionel tilgang end tidligere. Der skal være styr på lidt andre processer og systemer, når man vækster kraftigt, siger Ricco Veile.

Ikke ringere
At Lundsby Biogas er inde i en vækstperiode vidner de seneste års regnskaber om.

Bruttofortjenesten er fra regnskabsåret 2015/2016 til regnskabsåret 2017/2018 steget fra 11,6 millioner kroner til 20,6 millioner kroner. På bundlinjen er udviklingen gået fra 4,9 millioner kroner i 2015/2016 til 6,6 millioner kroner i 2017/2018.

Regnskabsåret for 2018/2019 er netop afsluttet. Ricco Veile oplyser dog ingen tal.

Men på spørgsmålet om, hvordan det ser ud, lyder svaret:

- Det bliver ikke ringere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142