23948sdkhjf

Storinvestor smider millioner i Danmarks nye energiselskab

Storinvestoren Lars Thuesen, der stod bag Basisbank og ejer flyselskabet Jet Time, har netop sat sin underskrift på en investering i det danske cleantech-startup og energiselskab True Energy.

Investeringen på 4,5 millioner kroner foretager han sammen med en gruppe af investorer fra ejnedomsgiganten NREP.

True Energy har opfundet en app-baseret teknik, der skal sikre og automatisere at elbiler i langt højere grad bliver ladet op med vedvarende energi, og når strømmen i elnettet er billigst.

- Det skal altså være slut nu med at bruge dyr, sort energi i elbiler, siger Charlotte Blou Sand, der med den nye investering er klar til at rulle True Energy-konceptet ud i Europa.

Charlottte Blou Sand etablerede True Energy i 2018, og i marts i år blev selskabet godkendt til at levere frekvensreguleringsydelser til danskerne.

Sort strøm – kedeligt faktum
Charlotte Blou Sand er én af de tusinde af danskere, der i forventning om at bidrage til den grønne omstilling har investeret i en hybrid eller elbil, men som indtil nu har måtte leve med det noget kedelige faktum, at elbiler i høj grad kører på sort strøm genereret af fossile brændstoffer, og at den variable del af strømprisen ofte ændres med op til 50 pct. på timebasis.

Derfor er det netop de ting, hun har haft for øje i udviklingsprocessen.

Læs også: True Energy indgår fjerde partneraftale med dansk energiselskab

- Vi er stolte af at gå forrest og gøre elbiler ægte grønne. Hver nat er der nu tusindvis af kWh, der bliver ladet op på en måde, siger Charlotte Blou Sand og tilføjer:

- Vores ambition er at fortsætte udviklingen af flere produkter, der skal automatisere vores daglige strømforbrug. Vi har flere tiltag i pipeline, som vi ser frem til at folde ud.

Fra brune til grønne
Både True Energy og Charlotte Blou Sand er ved at træde deres barnesko på den danske energiscene. Det gælder også for investor Lars Thuesen, selvom om han har mange års investor-erfaringer med i bagagen.

Investeringen i True Energy udgør en helt ny stil for den garvede investor.

- Efter en lang række brune investeringer, er jeg nu 'vågnet op' og har indset, at den grønne fremtid kommer buldrende, og at der er gode investeringer at gøre her, siger Lars Thuesen, der i sin krystalkugle ser gode muligheder for at erobre hele Europa, hvor den grønne energibølge får mere og mere momentum dag for dag.

- Når man kender til de udfordringer, der ligger i de kommende års markante ændring i energiforbrugets sammensætning i Danmark, og udenfor landet for den sags skyld, så lå en investering i True Energy lige til højrebenet, siger han.

Læs også: Erfarne netselskaber skyder penge i energi-komet

Skalerbare løsninger
Det er ikke kun Lars Thuesen, der mener, at True Energy har fat i den lange ende. De resterende investorer fra NREP er fuldstændig enige. Sustainabilitymanager i NREP Johan Hallgren Madsen mener, at True Energy har fundet en meget vigtig niche i det nye, grønnere forretnings-landskab.

- Energibranchen halter jo generelt efter på digitaliseringen, men nu har True Energy på meget kort tid bygget nogle skalerbare og bæredygtige systemer, som de største energiselskaber ikke har formået at lave, siger Johan Hallgren Madsen, der tidligere har arbejdet for Ørsted og altid har haft energi som sit hovedfelt. 

- True Energy er en god digital løsning, der hjælper os med at allokere vores energiforbrug til, når solen skinner og vinden blæser og der er masser af vedvarende energi i systemet, siger Johan Hallgren Madsen.

Fakta om True Energy

• Charlotte Blou Sand stiftede True Energy i maj 2018. Der er 14 medarbejdere dags dato.

• True Energy har indtil videre fået en samlet investering på 4,5 mio. kr. Charlotte Blou Sand ejer 67 pct. af True Energy.

• True Energy blev i marts 2019 godkendt af Energinet til at levere frekvensreguleringsydelser til det danske elnet. True Energy blev blandt de første energiselskaber, der kan levere et såkaldt aggregeret system

• Første investering i True Energy kom juli 2019. De største investorer: Stifterne af NREP: Rasmus Nørgaard og Mikkel Bülow-Lehnsby samt Johan Hallgren Madsen. Ejerne af Basisbank: Lars Thuesen og Flemming Stolling samt Morten Larsen. Jacob Andersen – ejer og leder af Nordic Houseware Group.

• True Energy app’en er tilgængelig i App Store og Google Play.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141