23948sdkhjf

Topsoe Fuel Cell udvider produktion af miljøvenlig brændselscelle-teknologi

Der er store forventninger til den unikke teknologi, som skal produceres i et nyt produktionsafsnit på 2.000 m2, der skal bygges ved den eksisterende pilotfabrik.
Topsøe-koncernen satser på en miljøvenlig brændselscelle-teknologi, hvor de udvikler brændselsceller til energianlæg til produktion af miljøvenlig grøn strøm og varme i lastbiler, huse, hospitaler og supermarkeder.

Topsoe Fuel Cell har enormt store forventninger til brændselscellerne og startede således byggeriet i juli 2011. Afsætningen forventes samtidig at sprænge de eksisterende rammer og udstyrskapaciteter i løbet af 2013, hvor det nye produktionsafsnit skal tages i brug.

Optimering af produktion af grøn og alternativ energi
Produktionsafsnittet skal bygges i Topsoe Fuel Cells eksisterende bygning på Nymøllevej 66 i Lyngby, 35 km nord for København.

ALECTIA rådgiver om at optimere produktionen og den overordnede opgave er at gøre Topsoe Fuel Cells grønne og alternative energi mere konkurrencedygtig – et af målene med projektet er en betydelig nedbringelse af produktionsomkostningerne pr. celle.

Indvielsen af produktionsafsnittet er planlagt til at finde sted i december 2012. Produktionen vil blive oprettet trin for trin og vil være fuldt udbygget i 2016, hvilket gør det muligt for Topsoe Fuel Cell at imødekomme den forventede efterspørgsel i 2016.

Udformningen af udbygningen sker i et tæt samarbejde mellem rådgivningsvirksomheden ALECTIA, moderselskabet Haldor Topsøe og Topsoe Fuel Cell.

En brændselscelle producerer elektricitet fra brændstof og luft. Den enkleste brændselscelle producerer elektricitet fra brint og luft med vand som eneste biprodukt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078