23948sdkhjf

AVV dropper forbrændingsovn til millioner

I stedet har man valgt at renovere den gamle ovn for 65-70 millioner kroner.
Det er usikkerhed om fremtidens varmeforsyning og situationen på affaldsforbrændingsområdet, der får Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV) til at lægge de ambitiøse planer om en ny ovn til 500 millioner kroner på hylden, skriver Nordjyske.dk.

Renovering sikrer leveringsforpligtelser
Selskabet har besluttet at renovere den gamle tre-tons ovn for 65-70 mio. kr. Dermed forlænges ovnens levetid med 10 år – en midlertidig løsning, der dog sikrer selskabets leveringsforpligtelser.

- Vi har ikke opgivet at få en ny ovn, men vi kan ikke vente på, at den nye varmeplan og kommuneforeningens (KKR) plan bliver færdige, før vi får en løsning. Med beslutningen om i stedet at renovere ovnen, kan vi overholde vore leveringsforpligtelser til blandt andet varmeforsyningen i Hirtshals, siger bestyrelsesformand Ole Ørnbøl til avisen.

Sindal og Bindslev må vente
Den nye plan betyder at varmeleverancer til varmeforsyningerne til Bindslev og Sindal bliver udskudt i 10 år.

- Sindal og Bindslev må vente. Selv med den renoverede ovn, kan vi ikke levere tilstrækkelig med varme til at koble dem på, siger bestyrelsesformand Ole Ørnbøl.

Bonus for Hjørring varmefosyning
Når tre-tons ovnen hos AVV tages i brug efter renoveringen vil den kunne udnytte varmen langt mere effektivt end tidligere. På den måde sker der et mindre varmetab – til stor fordel for Hjørring Varmeforsyning.

- Vi har tidligere måtte skære ned på varmeleverancerne til Hjørring Varmeforsyning. Nu vil vi igen kunne levere den mængde, som vi tidligere leverede, siger Ole Ørnbøl.

Renovering af ovnen gennemføres sommeren 2012. Ovnen vil dermed være klar til vintersæsonen 2012-13.
Læs mere om: AVV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14