23948sdkhjf

Energibesparelser skaber jobs til installatører, håndværkere og rådgivende ingeniører

Elnetselskabernes arbejde for at få forbrugerne til at spare på energien, genererer arbejde for godt 160 mio. kr. om året til installatører, håndværkere og rådgivere.
Den første opgørelse af elselskabernes samarbejde med industri, håndværkere og ingeniør-virksomheder om energibesparelser viser, at 40 procent af forpligtelsen bliver løst af installatører, rådgivende ingeniører og kunderne selv.

Opgaver for 160 mio. kr.
Elnetselskaberne bruger ca. 400 mio. kr. om året til at få store og små forbrugere til at spare på energien. Nu viser en ny opgørelse fra Dansk Energi, at rådgivende ingeniører, håndværkere og el- og VVS-installatører og kunderne selv varetager 40 procent af den opgave svarende til 160 mio. kr.

- I forvejen åbner den samlede energispareforpligtelse et marked på godt fire mia. kr., som installatører, håndværkere og leverandører af energieffektivt udstyr har del i, fordi de udfører installations-arbejdet, der skal give besparelserne hos private og virksomheder. Vi er glade for, at de nu er med til at få indsatsen yderligere på skinner og bruger de 160 mio. kr. til at få kunderne til at investere i energibesparelser, siger Kamilla Thingvad, chefkonsulent i Dansk Energi.

Involvering af anden aktør en trend
- 2010 er det første år, hvor energiselskaberne har haft fokus på at bruge andre aktører, og vi tror, det er en trend, der vil fortsætte, Tallene vidner om, at energirådgivningsbranchen er præget af stor innovation og viser, at der er rig mulighed for, at andre kan skabe sig en forretning. Vi har en forventning om, at markedet for energibesparelser fortsat vil udvikles, og vi kommer til at se flere løsninger, flere koncepter og flere aktører, fortsætter Kamilla Thingvad.

Det samme billede viste Dansk Energi’s undersøgelse fra foråret. Elselskaberne har 1200 konkrete samarbejdsaftaler med installatører, håndværkere, rådgivende ingeniører og leverandører af energieffektivt udstyr.

Energispareaftale øger inddragelse af eksterne aktører
Elnetselskaberne har en forpligtelse til at gennemføre besparelser på 806 mio. kWh i 2010, som en del af energispareaftalen fra 2009 mellem energiselskaberne og klima- og energiministeren. Samme aftale fastlægger, at der skal ske en øget inddragelse af eksterne aktører.

Danmarks 77 netselskaber har i alt ca. 40 selskaber, der yder energirådgivning til virksomheder og private. Siden 2001 har elnetselskaberne seksdoblet deres energispareindsats, og realiserede således i 2010 846 GWh besparelser, svarende til elforbruget i cirka 200.000 husstande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095