23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Spildevandsledning
Provas planlægger i forbindelse med udskiftning af en spildevandsledning i Vester Lindet at flytte tracéet på en strækning på cirka 2 km, og for at det kan lade sig gøre, er der udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som Haderslev Byråd vedtog endeligt forleden.

Baggrunden for flytningen af tracéet er driftsproblemer på en saneringsmoden ledning og en vanskelig adgang til ledningen i eksisterende forhold. Den eksisterende spildevandsledning nedlægges ved betonfyldning eller lignende og afblænding af brønde./Haderslev Kommune

Biogasledning
Næstved Byråd har godkendt et projektforslag fra Dansk Gas Distribution for etablering af en biogasledning fra Ringsted til Fensmark.

Biogassen ledes primært til Ringsted by. I sommerhalvåret er der dog ikke tilstrækkelig afsætning i Ringsted by. Dansk Gas Distribution har derfor behov for yderligere afsætning af biogassen. Med projektforslaget ønsker Dansk Gas Distribution således at etablere en 18 km lang gasledning fra Ringsted Syd til Fensmark i Næstved Kommune for at sikre, at der i sommerhalvåret er afsætning af den bionaturgas, som produceres på Ringsted Biogas ApS. /Næstved Kommune

Regnvandsbassin
Lejre Kommunalbestyrelse har godkendt til tillæg 4 til Spildevandsplan 2016 -2023 - ændret placering af nyt regnvandsbassin ved Øm endeligt.

Hermed er det planmæssige grundlag for, at et regnvandsbassin ved Øm kan flyttes til en ny placering i engen mellem byen og Langvad Å på plads.

Regnvandsbassinet skal modtage og forsinke separat regnvand fra Øm, der i øjeblikket er ved at blive separatkloakeret./Lejre Kommune

Etablering af biocover
Billund Byråd har frigivet knap 4,8 mio. kr. til etablering af biocover på Grindsted Deponi. Etablering af biocover skal reducere udslip af metangas ved at omsætte metanen til kuldioxid, der er en svagere gas.

Der er, som et led i Danmarks målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser, afsat 178 mio. kr. på landsplan i tilskudsmidler til etablering af biocover på deponeringsanlæg frem til 2020, og Billund Kommune har fået tilsagn til gennemførelse af et projekt på afsluttede celler på Grindsted Deponi./Billund Kommune

Større solenergianlæg
Lemvig Kommune har modtaget forespørgsler på etablering af større solenergianlæg placeret i kommunen, og kommunen har haft et forslag til et nyt samlet plangrundlag for placering af større solenergianlæg i offentlig høring i form af et tillæg til kommuneplanen.

Tillæg nr. 18 til kommuneplan 2017-29 blev vedtaget endeligt af Lemvig Kommunalbestyrelser forleden.

En foreløbig beregning viser, at for at kommunens målsætning om 100 procent selvforsyning i 2020 kan nås, skal der etableres nye solenergianlæg på et areal svarende til cirka 320 hektar eller 0,6 pct. af kommunens areal./Lemvig Kommune

Regnvandsbassiner og energianlæg
Assens Byråd har besluttet at sende et forslag til kommuneplantillæg for et område til regnvandsbassiner og energianlæg øst for Tommerup St. i offentlig høring i otte uger.

Beregninger af risikoen for oversvømmelser og konstaterede oversvømmelser i byen viser, at det er nødvendigt for Assens Spildevand A/S at etablere bassiner, der kan forsinke vandet ved store regnskyl.

Byrådet har ligeledes besluttet at sende forslag til lokalplan 3.1-13 Varmepumpe- og energioptageanlæg øst for Tommerup St, som bner vej for etablering af et varmepumpe- og energioptageanlæg, i høring./Assens Kommune

Varmepumpe
Svendborg Byråd har godkendt et projektforslag fra Svendborg Fjernvarme for etablering af en eldrevet luft/vand varmepumpe på Bodøvej 13.

Varmepumpen bliver installeret i en ny bygning på 500 kvm. Der vil desuden blive opstillet fordampere på 1.500 kvm på grunden til at indvinde varmen fra luften./Svendborg Kommune

Renovering og modernisering af genbrugsplads 
Genbrugspladsen i Børkop skal renoveres og samtidig opgraderes og fremtidssikres.

Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune havde sagen på dagsordenen forleden, hvor forvaltningen orienterede om to løsningsmodeller med skitser, oplæg til økonomi samt tidsplan for projektering af forbedringerne på genbrugspladsen.

Udvalget besluttede at anbefale, at der arbejdes videre med den billigste model, hvor budgetoverslaget lyder på 15,9 mio. kr. Denne model adskiller sig fra den dyrere model ved at den nuværende mandskabsbygningen bevares og genbruges. Bygningen bliver dog renoveret og får ny facade, så den harmonerer med de øvrige nye bygninger på pladsen.

Udvalget godkendte samtidig projektering og økonomien i anlægsprojektet, så udbudsprocessen kan sættes i gang./Fredericia Kommune

Fordampning
Miljøudvalget i Gladsaxe Kommune har godkendt, at forvaltningen ansøger om EU støtte gennem Horizon 2020 til udvikling af projekt Damp i boligafdelingen Pileparken 6, under Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe.

Projektet skal udvikle en løsning, hvor regnvandet fra ejendommen udelukkende håndteres ved et anlæg, der fordamper vandet.

Fordampningen opnås primært ved fordampning fra planter og forskellige typer af overflader og ved at regulere vandtilførelsen og maksimere det potentiale, der i forvejen er for fordampning. Det kan for eksempel være ved grønne vægge med planter og vand på overfladen, der cirkulerer og øger fordampningen.

Projektet udvikles i et samarbejde mellem arkitektfirmaet Byspektrum, Teknologisk Institut, Novafos, Københavns Universitet, Amphi Consult og Bang og Beenfeldt A/S./Gladsaxe Kommune


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093