23948sdkhjf

Auktionshus svinger hammeren over VE-certifikater

Get Through Power har netop afholdt den første auktion over VE-certifikater for på den måde at reducere prisen på grøn strøm væsentligt.
Danske virksomheder er villige til at dykke dybt i lommerne for en grøn profil, men TDC Hosting har, gennem samarbejde med auktionshuset Get Through Power oplevet, at der er grænser for hvor dybt man behøver at dykke

Høje priser på grøn strøm
I forsommeren satte TDC Hosting deres el forbrug på auktion gennem online auktionshuset Get Through Power. Ved den lejlighed blev det, ved hjælp af en simultan auktion, synligt, at de priser de fik tilbudt på grøn strøm var voldsomt meget højere end på den traditionelle strøm.

Direktør i auktionshuset, Hanne Kjærskov, anbefalede TDC Hosting at tage imod den traditionelle sorte strøm til den meget fordelagtige pris, der blev budt på auktionen. Hun lovede til gengæld, at hun så ville kigge på mulighederne for at transformere elforbruget til et miljøvenligt valg, ved at indkøbe VE-certifikater på det samlede elforbrug på anden vis – gennem auktionshuset for at sikre størst mulig konkurrence.

Hammerslag over VE-certifikater
Det er to måneder siden. Og nu er den første online auktion på VE-Certifikater gennemført.

- Vi vil gøre den danskproducerede VE strøm attraktiv for danske el-forbrugende virksomheder og offentlige institutioner, ved at synliggøre prisen og konkurrenceudsætte den. Selv om noget er miljøvenligt, er det ikke ensbetydende med, at man skal købe det til overpriser, siger Hanne Kjærskov, der glæder sig over, at den netop overståede certifikat-auktion beviste, præcis hvad hun havde lovet TDC Hosting.

- Ved auktionen i forsommeren blev den grønne strøm tilbudt til en pris, der var 79% dyrere end den vi opnåede i dag, fortæller hun.

TDC glade for billigere grøn profil
Hos TDC Hosting glæder man sig blot over at den grønne profil blev lidt billigere end man havde ventet.

- Vi havde ingen anelse om, om det tilbud vi fik i forsommeren var godt eller skidt. Som udgangspunkt var vi trætte af, at vi ikke blev grønne i første omgang, men Hanne insisterede på at finde en mere lukrativ løsning indenfor kort tid, og vi må konstatere at resultatet er langt bedre end vi havde håbet på. Hvis ikke Get Through Power havde været inde over, havde vi betalt en overpris på 79 %, og vi havde sandsynligvis aldrig fået kontakt til vores nuværende certifikat-leverandør, for vi havde ikke hørt om dem før de bød på auktionen. Det har været en helt igennem positiv og overraskende oplevelse… som har medført både en besparelse og en grønnere profil, lyder det.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078