23948sdkhjf

Bytte, bytte købmand: Varme i Herning og elnet i Hobro, Randers og Hillerød på nye hænder

Verdo Varme Herning er en realitet, når Verdo overtager Eniig Varme og samtidig afleverer sine elnet i Hobro, Randers og Hillerød til Norlys.

I fredags blev aftalerne mellem de to selskaber underskrevet og i dag, mandag, sker overdragelsen i praksis.

- Varmekunderne i Herning modtager fortsat den samme billige, klimavenlige fjernvarme, men hos Verdo kommer de også i godt selskab. Ydermere får de repræsentanter i Verdo’s bestyrelse og dermed indflydelse på hele energikoncernens fremtid, siger formand for bestyrelsen i Verdo Torben Høeg Bonde og fortsætter:

- Verdo forsyner allerede ca. 35.000 fjernvarmekunder i Randers med fjernvarme. Nu kan vi byde velkommen til ca. 50.000 kunder fra Herning og omegn. Målt på årligt leveret energimængde er Verdo nu landets femte største fjernvarmeselskab. 

Elnet til Eniig
Samtidig med overdragelsen af fjernvarmenettet i Herning sender Verdo sine elnet i Randers, Hobro og Hillerød den anden vej til Norlys eller rettere Eniigs netselskab N1.

I N1 byder man de nye Verdo-kolleger og de nye kunder velkommen.

Elnettene i Randers og Hobro, som er en del af aftalen sammen med elnettet i Hillerød, har ligget som øer i N1s forsyningsområde, så der er også geografisk tale om et perfekt match. Det giver også rigtig god mening, at elnettene i Randers og Hobro integreres med nettet i resten af N1-området, så der kan hentes betydelige synergigevinster ved at drive ét samlet net.

-  Elnettene i Randers, Hobro og Hillerød vil blive serviceret, vedligeholdt og drevet effektivt og med samme høje forsyningssikkerhed som i resten af N1s forsyningsområde. Vi har store ambitioner i forhold til effektiv netdrift, og derfor budgetterer vi i også i 2019 med store investereringer i nyanlæg og re-investeringer i elnettet, sagde Jan Østergaard Jensen, som er direktør i N1, tidligere på året da planerne om at bytte med Verdo blev offentliggjort. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094