23948sdkhjf

Endnu en tysk ordre på danske solfangere: Arcon-Sunmark melder om god pipeline

Arcon-Sunmark har netop påbegyndt opførelsen af sit tredje solvarmeprojekt i Tyskland i 2019.

Det er Stadtwerke Bernburg, der har bestilt et anlæg bestående af 632 solfangere og med et solfangerfelt på 7.938 kvadratmeter.

- Stadtwerke Bernburg er kendt for at gå forrest, når det kommer til at reducere CO2-udslip ved hjælp af investeringer i vedvarende energi. Vi er stolte over at være valgt som partner til dette projekt. Storskala solvarmeanlæg hører til de mest omkostningseffektive teknologier inden for vedvarende energi, og indbyggerne i Bernburg vil nyde godt af denne investering i de næste mange år, siger Thomas Karst, administrerende direktør i Arcon-Sunmark.

Anlægget får en årlig produktion på 2.300 MWh med en maksimal effekt på 5,6 MW og skal stå færdigt til november.

Voksende interesse
Projektet i Bernburg er altså Arcon-Sunmarks tredje i år i Tyskland. I maj startede opførelsen af et 3,3 MW-anlæg i Halle, og i juli begyndte man i Ludwigsburg at bygge det største fjernvarmeanlæg med solenergi i Tyskland. Sidstnævnte har en topkapacitet på 9,6 MW.

Adskillige andre projekter i Tyskland og Centraleuropa er på tegnebrættet, og det er forventningen, at nye projekter vil blive bekræftet meget snart.

I maj 2018 blev et storskala solvarmeanlæg i Köpenick, Berlin, overdraget til Vattenfall. Projektet har fået stor opmærksomhed blandt forsyningsselskaber og politiske beslutningstagere i hele Tyskland.

- Anlægget i Köpenick har været en game-changer for os på det tyske marked. I Tyskland har der været en generel interesse for storskala solvarmeanlæg i flere år, men i dag afløses interessen ofte af en konkret dialog og udvikling af potentielle projekter, siger Thomas Karst.

I videoen kan du se hvordan det ser ud når Arcon-Sunmark bygger et solvarmeanlæg (Videoen er produceret af Arcon-Sunmark)

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093