23948sdkhjf

Tjæreborg Industri vælter sig i varmepumpeordrer for 75 millioner kroner

Tjæreborg Industri fik ikke indfriet sine forventninger om sorte tal på bundlinjen for 2018. Ikke desto mindre har virksomheden en forventning om at realisere et overskud på rundt regnet 3 millioner kroner i 2019.

Årsagen er, at aktivitetsfremgangen i den danske fjernvarmebranche, som så småt startede op i 2018, er fortsat ind i 2019.

Tjæreborg Industri har netop landet fire ordrer på varmepumpeanlæg til udførelse i 2019-2020.

Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

75 millioner kroner
De fire varmepumpeanlæg skal levereres til fjernvarmeværkerne i henholdsvis Krogager, Tårnby, Slagslunde og Aulum.

- Dog skal det bemærkes, at et par af anlæggene forsat kun er betingede ordrer, der afventer en endelig myndighedsgodkendelse, skriver Tjæreborg Industri på sin hjemmeside.

Den samlede ordresum for de fire varmepumpeanlæg udgør tilsammen cirka 75 mio. kr.

Sideløbende med at de nye ordrer er tikket ind, er Tjæreborg Industri i fuld gang med opførelsen af varmepumpeanlæg i henholdsvis Outrup og Nr. Snede.

Spildevand, køling og udeluft
Mens fem af de i alt seks varmepumpeopgaver, der i øjeblikket arbejdes på, bruger udeluften som varmekilde, ser det det lidt anderledes ud med anlægget i Tårnby, hvor der for ganske nyligt er taget første spadestik.

Det bruger spildevand og køling som varmekilde og varmeydelsen fra varmepumpeanlægget er på 6,4 MW.

Det er Tårnby Forsyning har lagt ordren på varmepumpeanlægget. I forbindelse med første spadestik sagde bestyrelsesformand Einar Lyduch:

- Det bliver det første anlæg af sin art i Danmark. Man har varmepumper, der trækker varme af spildevandet. Man har fjernkøling, der udnytter havvand, men at varme og køl arbejder sammen med spildevandet er nyt. Det er et visionært projekt, vi forventer os meget af.

Anlægget i Outrup forventes idriftsat omkring sommerferien 2019, mens de øvrige anlæg først forventes idriftsat i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125