23948sdkhjf

Ny type projekt danner rammen om energirenovering i 550 boliger

Med en energimesse lørdag d. 13. august skydes en helt ny type energirenoveringsprojekt i gang i Ødis sogn i Kolding Kommune.
Håndværkere, forsyningsvirksomheder, leverandører m.fl. arbejder sammen for at få flest mulige boligejere til at energirenovere i en ny type projekt i Ødis Sogn i Kolding Kommune.

Målet er 550 energirenoverede boliger.

Energimesse lørdag den 13. August
Afsættet for energirenovering er en energimesse lørdag d. 13. August, hvor alle boligejere i Ødis Sogn og omegn opfordres til at tilmelde sig et gratis energitjek.

- Da messen er den første af sin slags i Kolding Kommune, forventer vi at borgere fra andre egne i kommunen vil drage til Ødis og blive inspireret, siger Kolding Kommunes projektleder, Annica Myren.

Energimessen, der holdes i den lokale hal i Ødis, Steppingvej 14, er åben for alle i tidsrummet 10-15.

Håndværkerteams høster stordriftsfordele
Det unikke privat-offentlige samarbejde Grøn erhvervsvækst er tovholder på messen, og sørger for at de lokale borgeres tilmeldinger fordeles mellem 4 håndværkerteams, der har opdelt sognet i fire områder.

Opdelingen og samlingen af flest mulige energirenoveringsopgaver på et overskueligt geografisk område gør, at håndværksmestrene kan give stordriftsfordele på materialesiden og samtidig køre en stram tidsstyring på projekterne.

Hvert område får således tilknyttet et stærkt team med en bred faggruppe af både tømrer, snedker og VVS’ere at trække på.

Teams kan løfte større energirenoveringsopgaver
Håndværksmestrene er lokale, og er efteruddannede med fokus på energirenovering i Grøn erhvervsvækst regi. Det er primært små- og mellemstore håndværksmestre, der har dannet nye samarbejdsrelationer, for at stå stærkere på energirenoveringsområdet.

- Denne type projekt, hvor vi går sammen, er en rigtig god måde, at gribe det an. Det er langt bedre at få folk til at opdage energirenovering ved den direkte kontakt på en lokalt forankret messe end bare at informere generelt om energirenovering på nettet. For mig som håndværker, er det desuden en spændende faglig udfordring, at jeg i kraft af teamet kan løfte større energirenoveringsopgaver, siger Thomas Bork fra Tømrer- og Snedkerfirmaet Bork & Burkal.

Lokal energiklynge til erfaringsudveksling
Allerede inden projektet indvies med messen har flere energiinteresserede borgere tilmeldt sig projektet og dannet en energiklynge, som giver mulighed for erfaringsudveksling og fordelagtige tilbud.

Medlem af sogneforeningen i Ødis, Jens Søgaard Jørgensen siger:

- Sogneforeningen er gået ind i det her projekt for at få sat Ødis på landkortet som et godt energirenoveringseksempel i Kolding kommune, og for at det kan bidrage til udviklingen i lokalområdet. Vi vil gerne være døråbnere og vise lokalbefolkningen, hvilke muligheder der er for alternativ energiforsyning i vores område og hvordan energibesparelser kan være en økonomisk gevinst. Vi tror på, at det er naboeffekten, der skal sikre udbredelsen af energirenovering.
Bliver initiativet med messen og projektet en succes i forhold til energirenoveringsopgaver, er det meningen, at konceptet skal udbredes til Middelfart og Odense kommune.

Om Grøn erhvervsvækst
Formålet med Grøn erhvervsvækst er at skabe 300 nye job inden for byggebranchen ved at fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering gennem øget efterspørgsel og udbud. Grøn erhvervsvækst skal vise private borgere, erhvervslivet og offentlige instanser, hvor let tilgængelig energirenovering er.

Grøn erhvervsvækst er et unikt privat-offentligt samarbejde mellem Odense, Middelfart og Kolding kommuner samt følgende virksomheder og organisationer: 180 Academy-IBC, Business Kolding, Byggecentrum, Fiberline Composites, Grontmij Carl-Bro, Isover, Middelfart Erhvervscenter, Middelfart Sparekasse, O. Adsbøll & Sønner, Pettinaroli, Schneider Electric, TRE-FOR Energi. Grøn erhvervsvækst er støttet af EU og Syddansk Vækstforum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094