23948sdkhjf

Rekordstor interesse for vindmølle-dating

Offshore Center Danmark forventer rekorddeltagelsen på årets udgave af OWIB.
Forespørgsler fra Europa og Asien strømmer ind hos arrangørerne af den internationale business2business event OWIB – Offshore Wind International Business2Business - som finder sted i Esbjerg den 9. november.

Det er femte år i træk, at OWIB samler den internationale industri for havvindmølleteknologi til en hel dags speeddating, hvor der er mulighed at møde nye samarbejdspartnere, leverandører og interesseorganisationer på et hastigt voksende marked. Den lidt utraditionelle event har skabt interesse fra mange lande.

Danmark spiller central rolle
- Vi afventer endelige bekræftelse fra en erhvervsdelegation fra Singapore om deltagelse, flere spanske virksomheder har meldt deres ankomst, en række engelske og tyske virksomheder og organisationer har tilmeldt sig, og tilmeldingerne strømmer i det hele taget ind. Det er meget glædeligt, siger manager, Renewables Morten Holmager, Offshore Center Danmark, som står bag OWIB.

- Interessen for OWIB er en direkte konsekvens af den vækst i markedet, som vi oplever. Flere og flere lande satser på havvindmølleenergi, og Danmark spiller fortsat en central rolle på markedet. Som bekendt har Siemens besluttet at centrere sine aktiviteter inden for havvindmøller i Danmark, ligesom det tyske marked for alvor er ved at åbne sig. Senest har danske Aarsleff tegnet kontrakt om opførelse af havvindmølleparken DanTysk i den tyske del af Nordsøen. En ordre på 80 møller. Både Siemens og Aarsleff deltager på OWIB med henblik på en udbygning af deres aktiviteter, fortsætter Morten Holmager.

OWIB er i år arrangeret i samarbejde med Invest in Denmark under Udenrigsministeriet. Invest in Denmark tiltrækker udenlandske virksomheder og hjælper dem med at etablere sig i Danmark.

Fransk ingeniørvirksomhed satser i Danmark
Den franske ingeniørvirksomhed Principia er en af de virksomheder, som i samarbejde med Invest in Denmark har valgt at etablere aktiviteter i Danmark for at blive del af den førende, danske vindindustri. Virksomheden åbnede i år filialen Principia North med base i Svendborg.

- Det franske marked er med havvindmølleprojekter med en planlagt kapacitet på 6 GW måske ikke det mest attraktive i sammenligning med eksempelvis det engelske, hvor der er planlagt op mod 30 GW i udbudsrunde tre. Men det franske marked er et strategisk vigtigt marked. Der er mange nye, franske aktører på vej, og disse aktører kan med tiden vokse sig meget større. OWIB er derfor en oplagt mulighed for at mødes med disse nye aktører og knytte bånd til dem tidligt i processen, forklarer Hans J. Riber, chief excecutive hos Principia North.

- Samtidig får vi fodfæste på det danske marked med henblik på opgaver i Nordsøen som eksempelvis den engelske runde tre, og kan overføre viden fra det danske marked til Frankrig. Så OWIB er det helt rette forum for os.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094