23948sdkhjf

Produktionen af el-biler halter langt efter målsætning

Det Internationale Energiagentur er dog ikke bekymret – endnu
Efter de fleste fabrikanter har offentliggjort deres forventninger, ser det ifølge en analyse fra Det Internationale Energiagentur (IEA) ud til, at der vil blive produceret op mod 0,9 mio. el- og hybridbiler i 2015 og omkring 1,4 mio. i 2020. Det er langt under de eksisterende nationale salgsmål, der henholdsvis ligger på omkring 1,5 mio. og 7 mio. Det skriver Dansk El-Forbund på organisationens hjemmeside www.def.dk .

Ifølge IEA er det ikke nødvendigvis et problem – endnu: ”Men vi må følge situationen nøje over de næste et til to år”, hedder det på organisationens hjemmeside.

Et elbil-roadmap
Udbredelsen af el- og hybridbiler i stor skala vil have et stort potentiale i forbindelse med nedbringelsen af CO2-udledninger. Målsætningen om 7 mio. solgte enheder vil svare til 10 % af det totale bilsalg i 2020, men vil alligevel kun udgøre 2 % af den samlede bilpark det år.

Analysen findes i et såkaldt ”El-bil roadmap” fra IEA, der indeholder målsætninger og strategier på området. ”Roadmap’en” fortæller også om roller og samarbejdsmuligheder for de forskellige interessenter på området og anviser, hvordan politiske beslutninger kan understøtte målsætningerne.

Læs mere på IEA’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158