23948sdkhjf

Byggeriet af Danmarks største havmøllepark er begyndt

Byggeriet af Kriegers Flak havmøllepark, som vil øge Danmarks årlige elproduktion fra vind med næsten en femtedel, er netop begyndt.

Det oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse.

- I løbet af sommeren færdiggør vi Horns Rev 3 havmøllepark i Nordsøen. Perfekt timet med byggestart på Kriegers Flak. Sammen vil de to parker øge Danmarks havvindproduktion betydeligt og medvirke til at realisere vores mål om at muliggøre et fossilfrit liv inden for én generation, siger Vattenfalls danske administrerende direktør, Michael Simmelsgaard.

I Rostock og Aalborg
De første af 72 monopile-fundamenter er fremstillet i Rostock i Tyskland af EEW Special Pipe Constructions. Herfra vil de op til 800 tons tunge fundamenter blive sejlet direkte til installation på byggepladsen i Østersøen 15-40 kilometer fra Sjællands kyst.

Forberedelserne har været i gang i nogen tid og følger tidsplanen. Nu er det tid til at påbegynde selve byggeriet, hvor vindmølleparkens elementer begynder at tage form.

Næste skridt bliver de såkaldte overgangsstykker, som produceres hos Bladt Industries i Aalborg, og som forbinder fundamentet med selve møllerne.

Fundamenterne vil bære 72 Siemens Gamesa 8,4 MW vindmøller, der tilsammen vil udgøre parkens totale kapacitet på godt 600 MW.

Servicesamarbejde med lokale virksomheder
Der er stort potentiale i den kommende havmøllepark for virksomheder på Sjælland. Torsdag mødes Vattenfall og fem underleverandører i Rødvig med lokale virksomheder i Kriegers Flak Service Group.

Servicegruppen er et netværk af virksomheder hovedsageligt fra Guldborgsund, Vordingborg, Faxe og Stevns kommuner inden for blandt andet rengøring, hotel og skibsservice.

Formålet er at præsentere Vattenfalls underleverandører for lokale virksomheder for potentielt at skabe servicesamarbejde mens havmølleparken bygges, og når den efterfølgende er i drift.

600 MW i 2021
Når vindmølleparken i Østersøen er i fuld produktion inden udgangen af 2021, vil den øge den årlige danske elproduktion fra vind med 18 procent svarende til omkring 600.000 danske husholdningers årlige elforbrug.

Ved idriftsættelse vil parken være Danmarks største havmøllepark. Den bliver på sigt overgået af havvindmølleparken Thor på 800 MW.

De 72 møller har en totalhøjde på 188 meter, og hvert fundament vejer op til 800 ton

Vindmølleparken ligger i Østersøen 15-40 kilometer fra den danske kyst

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11