23948sdkhjf

Oliemøllen Emmelev har store forventninger til nyt marked

Efter i mange år at have solgt miljøvenlig brændstof til udlandet, åbner der sig endelig et stort hjemmemarked for Emmelev A/S.
Virksomheden Emmelev A/S på Fyn har i mange år presset rapskerner til olie og eksporteret miljøvenlig brændstof til udlandet. At man siden i fredags har blandet 7% biobrændstof i dieselolien i Danmark, åbner for et helt nyt marked for oliemøllen, nemlig hjemmemarkedet, skriver dagbladet Børsen.

Stor tilfredshed med situationen
I mange år har Danmark været lukket land for Emmelev. Men nu glæder man sig over den nye situation.

- Det har vi ventet på i 10 år. Det er ikke særlig smart, at man ikke har et hjemmemarked, så vi er godt tilfredse med, at det er lykkedes nu, siger Bjarne Simonsen, adm. direktør i Emmelev A/S til avisen.

Emmelev er allerede begyndt at levere rapsolie til de danske olieselskaber.

Regnskab 2010 – forventninger til 2011 og 2012
I det seneste regnskab for 2010 har Emmelev omsat for 379 mio. kr. og tjent 5 mio. kr. før skat.

Det lave salg skyldes den hårde konkurrence på de nære eksportmarkeder, men allerede i 2012 forventer Bjarne Simonsen at være tilbage på tidligere tiders niveau (2006: Omsætning på over 800 mio. kr. og et overskud på 54 mio. kr.).

Det skal ske via afsætning til de danske dieselkunder og en ny miljøgodkendelse, der tillader en fordobling af produktionen til 220.000 ton biodiesel om året.

Bjarne Simonsen forventer, at hjemmemarkedet om føje år vil udgøre halvdelen af omsætningen hos Emmelev A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078