23948sdkhjf

Ny linieføring: Energinet holder kortene tæt til kroppen

Forslag til linjeføringen af højspændingsforbindelsen mellem Idomlund ved Holstebro og til grænsen bliver præsenteret for offentligheden til september.

Indtil da holder Energinet kortene tæt til kroppen. Derfor har der indtil videre også kun været mundtlige orienteringer om arbejdet til de berørte parter.

Og det er med vilje, skriver JydskeVestkysten.

Oplysningerne skal helst ikke spredes ud i offentlighed endnu.

- Vi vil ikke gøre materialet offentligt tilgængeligt endnu - det holder vi tæt til kroppen, for det er kun en foreløbig skitse. Ellers kan vi jo gå hen og forurolige nogle, der ikke behøver at være urolige. Vores forslag til linjeføring ligger ikke fast. Forhåbentlig kan vi berolige nogle borgere i september. At vi giver politikerne en orientering nu om de foreløbige tanker, vi gør os, skal ses i lyset af, at der fra kommunernes side har været et ønske om at få indflydelse på den endelige løsning, og vi har haft møde med sagsbehandlerne. Har politikerne i de enkelte kommuner også ønske om en orientering, får de det. Vi ønsker en dialog om de forhold, kommunerne lægger vægt på, og samler alle input sammen til brug for Energinets forslag til den endelige linjeføring i den rapport, vi skal aflevere til Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, forklarer Christian Jensen fra Energinet.

Linjeføringen gennem Sydjylland består af to 400 kV-forbindelser, som skal hænge på samme masterække eller graves ned i jorden. Det bliver dog ikke mere end 26 kilometer, der kan graves ned, hvilket ellers har været et stort ønske fra både borgere og politikere i de berørte kommuner.

Energinet har indtil videre offentliggjort et tre kilometer bredt bælte, hvor man forventer at linjeføringen skal ligge indenfor. Men intet er altså afgjort endnu.

Som nævnt offentligøres Energinets planer til efteråret, og i den forbindelse vil selskabet opfordre lodsejere og naboer komme med input til den foreslåede linjeføring.

Christian Jensen fortæller, at de input tages med i den videre behandling af projektet. Han understreger, at der ikke er tale om en høringsfase. Den kommer først i 2020.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11