23948sdkhjf

Trods tyveri: Steens batteri-eventyr har fået vinger

100 bærbare batterier

Det er hvad Steen Kramer Jensen har samlet hjemme i sin garage sidste år i august.

Batterierne er genopladelige, bærbare og der kan kobles lys, mobilopladning eller et lille TV på.

Batterierne er testet hos familier i landsbyen Muskut i Kenya. Nu er turen kommet til Tanzania.

Der er simpelthen kommet fart over feltet i den lille start-up, hvor serieproduktion, etablering af virksomhed i Tanzania, tv på batteriet, en ny investor og et mindre tyveri fylder i dagligdagen.

Frem og tilbage
- Så er jeg kommet hjem fra min seneste tur til Kenya og Tanzania. Som du bemærkede på LinkedIn, så er der sket meget siden sidst med både op- og nedture, skriver Steen Kramer Jensen i en mail til Energy Supply.

Kort opsummeret betyder det, at de 100 batterier som Steen Kramer Jensen samlede hjemme i sin garage sidste år, nu er i Kenya og Tanzania, hvor han med virksomheden Peoples Portable Power forsøger at få fodfæste og etablere et par gode salgskontorer.

- Vi fik startet salget op i Kenya gennem min lokale partner Deborah fra CX Power Ltd. Det lykkedes ikke lige så godt i Tanzania, fordi oprettelsen af det nødvendige lokale selskab blev forsinket over et halvt år, oplyser Steen Kramer Jensen.

Den nye virksomhed i Tanzania blev dog officielt registreret med udgangen af februar, og det er nu lykkedes Steen Kramer Jensen at finde en god partner og direktør, der holder hånd i hanke med den nye agent, som Steen Kramer Jensen har ansat,

- Det går tilsyneladende meget bedre, og han har nu også fået gang i salget i Tanzania også, fortæller Steen Kramer Jensen.

Først geder nu tyveri
Et af de første anlæg i Kenya, der bestod af både et solcelleanlæg, ladestation og bærbare batterier, blev udfordret af geder og termitter, der havde været ind i skuret, der husede opladeren,og spise af udstyret.

Denne gang har Steen kramer Jensen bøvlet lidt med simpelt tyveri.

- Min første agent i Tanzania var, sidst jeg var hernede, ikke til at få fat på. Det viser sig, at han er stukket af efter, at jeg i december betalte ham løn for at tage rundt med batterier i Tanzania. Han har også stjålet nogle batterier og en hel masse lommelygter, som han sikkert har kunnet tjene penge på. Da der er GPS i batterierne kan jeg følge ham helt til Etiopien, men dog uden at få fat på ham igen, fortæller Steen Kramer Jensen.

Tyveriet tages dog med ophøjet ro, især efter det er lykkedes Steen Kramer Jensen at ansætte en ny agent.

TV på batteriet
Indtil nu har det været meningen at batteri-løsningen skulle levere strøm til lys, opladning af telefoner eller mindre elekriske apparater som eksempelvis en hår-klipper. Men nu har Peoples Portable Power udvidet porteføljen og batteriet kan nu trække et tv. Og det har vist sig at bringe lykke.

- Det viser sig, at folk er meget begejstrede for den mulighed og selvom de ikke i første omgang har råd til at købe TV’et, så er det rart at vide, at det er en mulighed. De spørger ind til, hvor længe batteriet kan forsyne TV’et om aftenen, da mange har hørt, at M-Kopa og d-Light kun kan trække TV’et i få timer og under regntiden, hvor solen ikke er så meget fremme, måske slet ikke. Derfor er det positivt, at vi kan fortælle at TV’et kan køre 8 timer på en opladning på vores batteriløsning, fortæller Steen Kramer Jensen.

Peoples Portable Power har dog ikke nogen afbetalingsordning for tv’et endnu, men det er noget Steen Kramer Jensen vil følge op på.

100 batterier bliver til 1.000
Når Peoples Portable Power har solgt de 100 hjemmegjorte batterier her i løbet af marts og april er det tid til at skalere op.

- Vi bestiller den første rigtige sending på 1.000 stk i Kina, Vi har fået forhandlet alt på plads, og den danske udvikler Liab ApS, som sammen med os har udviklet vores IoT elektronik og software, har nu lavet en version, der kan bygges sammen med batteriet fra Kina, så hele produktionen kan foretages derude, siger Steen Kramer Jensen og tilføjer:

- Og jeg slipper for at sidde i garagen igen.

At der er kommet vind i sejlene er der ingen tvivl om. Peoples Portable Power har også fået sin første investor og er lige nu i Helsinki for at forhandle en kontrakt om mulig funding fra Nordic Development Fund (NDF).

- Dette og den næste investor runde i løbet af foråret sætter os i stand til at få bygget forretningen færdig og få etableret kanaler, der kan håndtere distribution og salg af vores første rigtige produktion, slutter Steen Kramer Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094