23948sdkhjf

5 millioner til udvikling af ny grøn skattereform

Med hjælp fra Villum Fonden skal Concito i de kommende år udvikle en ny grøn skattereform, hvor de grønne afgifter blandt andre skal op til revision.
Danmarks grønne tænketank Concito har netop modtaget 5 mio. kroner fra Villum Fonden til udvikling af en ny grøn skattereform til Danmark. Arbejdet skal løbe over to et halvt år og munde ud i en række konkrete scenarier for et nyt dansk skattesystem.

Forskellige scenarier
Scenarierne spænder fra en ren omlægning af de nuværende grønne afgifter til en markant nedsættelse af indkomstskatterne og/eller selskabsskatterne til fordel for en højere beskatning af ressourcer i bredeste forstand.

Alle scenarier vil have som mål at skabe både en fiskal og fordelingspolitisk balance kombineret med en betydelig miljø- og klimaeffekt.

Concito vil i sit arbejde referere til en rådgivende følgegruppe, der tæller en række af de mest fremtrædende eksperter på området, herunder formændene for regeringens Velfærdskommission, Skattekommission og Klimakommission.

Skattesystemet skal fremme udviklingen
Formand for den rådgivende følgegruppe bliver professor Katherine Richardson, der også var formand for Klimakommissionen.

- Vejen til det fossilfrie Danmark kan kun betrædes på en effektiv måde, hvis vi også bruger markedet og skattesystemet til at fremme udviklingen. Det var måske den vigtigste konklusion, som Klimakommissionen fandt frem til, og derfor glæder jeg mig til at få mulighed for at bidrage til udviklingen af et helt nyt og grønt skattesystem til Danmark, siger hun i en pressemeddelelse.

Udvikling af grønt skattesystem presserende
- Det er en fantastisk dag for Concito. Udviklingen af et nyt grønt skattesystem til et nyt århundrede er måske den allermest presserende opgave inden for vores område. Vi er derfor meget taknemlige for, at Villum Fonden har vist os den tillid at give penge til os, og vi ser frem til at komme i gang med projektet, siger Direktør for Concito, Thomas Færgeman.

Thomas Færgeman understreger, at Concito også har som ambition at føre en løbende dialog med de politiske partier og de relevante ministerier om det nye skattesystem med henblik på at kunne bane vejen for en faktisk implementering af et eller flere af de nye scenarier.

Det rådgivende udvalg
  • Prodekan, professor, PhD Katherine Richardson, København Universitet, formand for regeringens Klimakommission, formand for følgegruppen.
  • Professor, PhD Mikael Skou Andersen, Aarhus Universitet (i øjeblikket tilknyttet Det Europæiske Miljøagentur).
  • Prodekan, professor, PhD Birgitte Sloth, Københavns Universitet.
  • Professor, lic.oecon., PhD Torben M. Andersen, Aarhus Universitet, formand for Velfærds-kommissionen, fhv. overvismand.
  • Direktør Jørgen Elmeskov, Policy Studies Branch, OECDs Økonomiske Departement.
  • Jørgen Henningsen, senior rådgiver for European Policy Centre, medlem af regeringens Klimakommission, tidligere direktør i EU-Kommissionens generaldirektorat for miljø.
  • Cand.polit. Carsten Koch, formand for Skattekommissionen, formand for Beskæftigelsesrådet, tidligere skatteminister, tidligere sundhedsminister.
  • Kontorchef, PhD Jesper Schou, Det Økonomiske Råd.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094