23948sdkhjf

Danske virksomheder har taget Brasilien med storm

Danish Offshore Energy Group er i Brasilien i denne uge med 11 danske virksomheder, og udstiller på messen ”Brasil Offshore” i Macaé. Der meldes om stort udbytte af fremstødet.
Erhvervs - og økonomiminister Brian Mikkelsen, Eksportambassadør Henning Dyremose og Ambassadør Svens Roed Nielsen er med på en del at turen, og har bl.a. åbnet døren til Petrobras med et møde, hvor Brian Mikkelsen introducerede dansk offshoreteknologi og fremhævede de gode relationer, der er mellem Brasilien og Danmark.

Efterfølgende fik de danske virksomheder lejlighed til at præsentere deres produkter og afholdt derefter individuelle møder med teknikere fra Petrobras.

Stort udbytte på dansk fællesstand
Delegationen fortsatte til Brasil Offshore-udstillingen, hvor ministeren og ambassadørerne havde en god dialog med udstillerne på den danske fællesstand.

De deltagende virksomheder gav ved denne lejlighed udtryk for, at de har fået stort udbytte af turen til Brasilien, og har fået såvel kontakter som markedsviden, der kan benyttes i det fremtidige arbejde med at komme ind på markedet i Brasilien. Det gjaldt både de virksomheder, der er helt nye på markedet, såvel som de, der allerede er etableret eller på vej med en etablering i landet.

- Med de investeringer, der er i gang inden for olie- og gassektoren, har brasilianerne brug for den teknologi, de danske virksomheder kan levere, konkluderer Jørn Hansen, der er Senior Sector Manager for Danish Offshore Energy Group. Søren Helmers fra Accoat, der deltager på fællesstanden, uddyber:

- Vi har det produkt, som brasilianerne behøver, for at få den vanskelige brasilianske olie op og transporteret væk.

Etablering af netværk vigtigt
Der er mange udfordringer forbundet med at komme ind på det brasilianske marked, og de kulturelle forskelle må ikke undervurderes. Derfor er det er vigtigt at få etableret et netværk med de danske virksomheder, der er i Brasilien.

- Brasilien er yderst interessant for os, men det kræver vedholdenhed og tid. Kontakterne er der dog, udtaler Steen Andersen fra Selco, der også er med på fællesstanden.

- I forbindelse med denne udstilling har vi fået en markedsviden, som vil danne grundlag for den fremtidige strategi for OMC, fortæller Henrik Andersen. Også for Hempel, der netop har etableret en virksomhed i Brasilien, har udstillingen været en stor succes;

- Vi har fået mange kontakter, og med introduktionen til Petrobras har vi fået en god start, siger Michael Bak, der er direktør i virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109