23948sdkhjf

Aftale om overskudsvarme kan blive selvmål og showstopper

Politikerne lægger i disse dage sidste hånd på den aftale, der skal øge brugen af overskudsvarme her hjemme.

De er dog ved at lave selvmål, lyder det fra Peter Lunau Larsen, der er advokat og rådgiver for en lang række af virksomheder og fjernvarmeselskaber, der ønsker at gøre brug af overskudsvarme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Peter Lunau Larsen fortæller til Børsen at den aftale, der er lagt op til, vil sætte en stopper for størstedelen af de projekter, han kender til.

Aftalen lægger nemlig op til en prisregulering, der giver en forretning på maksimalt 12 pct ved at sælge overskudsvarme til det lokale fjernvarmeselskab. Det vil ifølge Peter Lunau Larsen få mange til at droppe overskudsvarmen.

- En prisregulering vil lægge en række forhindringer og risici ind for både virksomhederne og varmeforsyningerne, som samlet set vil underminere
parternes muligheder for at investere i nye anlæg for overskudsvarme. Derfor
vil politikerne heller ikke nå målet om at øge udnyttelsen af overskudsvarme, siger han.

En af de virksomheder, der kommer til at droppe overskudsvarmen er Shell Raffinaderiet i Fredericia.

Her fortæller pressechef Torben Øllegaard Sørensen, at en prisregulering vil være en showstopper for et overskudsvarmeprojekt, der skulle sende varmen ud til 10.000 husstande. Enhver form for prisregulering vil gøre investeringen en dårlig forretning for virksomheden, oplyser han.

Ifølge det aftaleudkast, som Børsen har set, og som politikerne angiveligt forhandler om i øjeblikket, lægges der op til en afgift på 20-25 kr. pr. GJ for både ekstern og intern overskudsvarme. For certificerede virksomheder vil afgiften dog være 10-15 kr. pr. GJ. Her drejer det sig dog udelukkende om ekstern overskudsvarme.

Der vil samtidig være en prisregulering på prisen for den overskudsvarme, der leveres til ekstern brug.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095