23948sdkhjf

Oliefyrede satellitcentraler udskiftes med fjernvarme

Området mellem Brabrand og Harlev skal have grøn fjernvarme. Det betyder, at den midlertidige forsyning fra mobile oliefyrede satellitcentraler afvikles.
Områderne ved Helenelyst og transportcentret på Årslev-arealerne skal kobles på varmetransmissionsnettet, så de i fremtiden kan få varme fra biomasse og vedvarende energi som resten af Aarhus Kommune. I dag, hvor områderne er under udbygning, får de helt eller delvis varme fra mobile oliefyrede satellitcentraler.

I den gældende kommuneplan forudses byvækst ved Årslev og en ny by ved Harlev. AffaldVarme Aarhus vil derfor gerne tilbyde fjernvarme til de nye byområder i overensstemmelse med kommunens klimavarmeplan.

Muligheder nu og på sigt
Aarhus Kommune har netop godkendt en anlægsbevilling på 59 mio. kr. Bevillingen skal bruges til at etablere to veksleranlæg og en 3,1 km lang varmetransmissionsledning langs Edwin Rahrs Vej og frem til transportcentret.

Målet med hele er at koble de nye områder sammen med det eksisterende transmissionsnet. Dette gør det også muligt at sammenkoble kraftvarmesystemet og halmvarmeværket i Harlev, hvis det på sigt viser sig fordelagtigt.

Store perspektiver
Rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay, ser store perspektiver i at få de ny byområder med i den fælles fjernvarmeforsyning.

- Der er mange fordele ved at få så mange som muligt til at tilslutte sig fjernvarme. For det første er fjernvarmeforsyning overordnet set billigere for både samfundet og forbrugerne i de pågældende områder, end det ville være tilfældet ved individuelle opvarmningsformer. Derudover vil vi også opnå en besparelse i brugen af brændsel samt en CO2-reduktion, siger hun.

Efter planen skal anlægsarbejdet foregå i 2012 og 2013. Samfundsøkonomisk er besparelsen ved at flere overgår til fjernvarme på 47 mio. kr., brændselsbesparelsen beløber sig til 35 procent og en CO2-reduktion havner på 27 procent – set i forhold til individuel oliefyring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109