23948sdkhjf

SEF Energi føjer nærvarme til naturgassen og fibernettet

El, fibernet og naturgas.

Det har i en årrækkke væres SEF Energis kommercielle kerneydelser. Nu har selskabet besluttet at føje endnu en til.

Nemlig nærvarme.

- Inden det her, har varme jo ikke været en del af vores ydelser. Vores fonds formål er at vise vejen til rationel anvendelse af energi og at modvirke klimaforandringerne. Det gør vi jo med det her, siger kunde og markedschef Claus Holm Andersen hos SEF Energi og tilføjer:

- Vi får stille og roligt omlagt fossile oliefyr til vedvarende energi baseret på el. Det er jo beslægtet med det, vi går og laver i forvejen, siger Claus Holm Andersen hos SEF Energi.

Det skal være nemt
Nærvarmekonceptet hos SEF Energi går, som hos mange andre selskaber, der har slået sig på nærvarme, ud på, at kunden ved en engangsbetaling kan få installeret en luft-til-vand varmepumpe og efterfølgende betaler for varmen med en fast abonnementspris.

- Hele abonnementsløsningen handler om, at mange har en travl hverdag, hvor det at skulle investere i et nyt varmeanlæg, sørge for installation og få det hele til at fungere er en meget kompleks og gennemgribende beslutning, siger Claus Holm Andersen og tilføjer, at det tilmed hurtigt kan blive dyrt.

- Nogle vil selvfølgelig gerne eje deres varmeinstallation selv. Men vi tror egentlig på, at de fleste i bund og grund bare gerne vil have sikkerhed for, at deres varme fungerer, og at de i øvrigt ikke skal stå for noget, understreger han.

Varmepumperne fra SEF Energi bliver af mærket Panasonic og skal installeres af lokale håndværkere.

Først oliefyr, så …
Målet med hele konceptet er at få udskiftet de mange oliefyr i SEF Energis område med et grønnere alternativ i form af varmepumpen.

- Der er et ret stort potentiale i det her. Vi vurderer, at der er et sted mellem 2 - 3.000 oliefyr i vores område, og det i første omgang vil være realistisk at gå efter at få udskiftet 15 - 20 pct. af dem, siger Claus Holm Andersen.

Det er ikke kun oliefyrene, som SEF Energi påtænker at erstatte med varmepumpen. På sigt forventer Claus Holm Andersen også at en del af selskabets naturgas-kunder skifter gaskedlen ud med en varmepumpe.

Fuldgod erstatning
Selvom konceptet er nyt for SEF Energi, så er nærvarmekonceptet som sådan ikke nogen ny opfindelse i Danmark. Så hvorfor er det først kommet til Sydfyn nu?

- Vi har analyseret på det i mere end et år. Dels er varmepumpernes tekniske kunnen ved at være på et niveau, hvor det er en fuldgod erstatning for oliefyr. Dels oplever vi en større og større efterspørgsel på miljørigtige løsninger. Mange er rigtig tændte på at skifte, men synes det er en stor investering. Så timingen lige nu er helt rigtigt, siger Claus Holm Andersen.

Eftersom nærvarme-konceptet er helt nyt for SEF Energi, er det for tidligt at sige noget om projektets succes.

- Det blev første gang præsenteret på en boligmesse for fjorten dage siden, og i sidste uge holdt vi det første stor-kundemøde. Allerede dagen efter kundemødet ringede den første kunde ind, fortæller Claus Holm Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11