23948sdkhjf

Her skal der ligge 800 MW havvind

Folketingets partier er enige om en rekordstor havvindmøllepark i Nordsøen. Den skal være klar senest i 2027
En ny havvindmøllepark, der bliver Danmarks største, skal senest i 2027 levere 800 megawatt strøm svarende til 800.000 husstandes forbrug.

Det har Folketingets parter indgået aftale om torsdag eftermiddag.

Parken, der får navnet Thor, skal ligge 20 kilometer ude i Nordsøen ud for Nissum Fjord, som ligger nordvest for Ringkøbing. Allerede i år skal parken sendes i udbud.

- Den kommende havvindpark bliver vores klart største, og den vil levere et stort bidrag til lokal vækst og den grønne omstilling, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V). 

Vindmølleparken er et resultat af den energiaftale, der blev indgået sidste sommer.

Her blev man enige om at sætte gang i opførelsen af tre store havvindmølleparker de kommende ti år, og Thor bliver altså den første af disse tre.

I forarbejdet til forhandlingerne har ministeren været på rundtur i landet for at tale med de vestjyske kommuner, der bliver berørt af havvindparken. Og ministeren oplever stor lokal opbakning.

- Jeg er glad for, at vi både på Christiansborg og ude i kommunerne støtter op om havvind.

- Vi har holdt kommunernes ønsker op mod vores forpligtigelse til at gøre den grønne omstilling så billig som mulig, og jeg synes placeringen i Nordsøen rammer en god balance, siger han.

Placeringen i Nordsøen blev foretrukket frem for en placering i Østersøen ved Kriegers Flak, hvor energiselskabet Vattenfall lige nu er i gang med at opføre en 600 MW stor havvindpark.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Thor Havmøllepark.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094