23948sdkhjf

RWE undersøger havbunden til Thor Havvindmøllepark

Den tyske energigigant RWE starter jordbundsundersøgelser ud for den danske vestkyst. Op til tre forskningsfartøjer vil indhente geotekniske data fra havbunden cirka 22 kilometer fra Thorsminde Havn.

Det oplyser RWE i en pressemeddelelse.

De indsamlede data er vigtige for fremstilling og installation af hovedkomponenterne i RWE's Thor Havvindmøllepark.

Det geologiske forskningsfartøj Fugro Scout har allerede påbegyndt geotekniske boringer og test på vindmølleplaceringerne.

De indhentede oplysninger skal verificere eksisterende data og give yderligere geotekniske parametre, der bidrager til et detaljeret design og optimering af fundamenterne for transformerstationen og havvindmøllerne.

Thor Havvindmøllepark

  • Med en planlagt kapacitet på 1000 megawatt (MW) bliver Thor Danmarks hidtil største havvindmøllepark. 
  • Når Thor er fuldt operationel, hvilket efter planen skal være senest i 2027, vil den være i stand til at producere nok grøn strøm til at forsyne det, der svarer til mere end én million danske husstande.

Kilde: RWE

Indsamler forskellige data

To yderligere specialiserede fartøjer fra Fugro vil støtte undersøgelsen fra midten af juli og fremefter. Fartøjet Normand Mermaid vil indhente nøgleparametre for jordens adfærd under havvindmøllernes driftsområde.

Fartøjet Energy Scout vil indhente nøgledata, der skal muliggøre design, installation og beskyttelse af inter-array-kabler og hovedeksportkablet, som forbinder transformatorstationen til havs med nettet til lands. Der vil blive udført termiske ledningsevnetests for at vurdere jordens termiske egenskaber i og omkring dette udviklingsområde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094