23948sdkhjf

Intelligent batterilager og solceller til VM i alpint skiløb

Forberedelserne til VM i alpint skiløb i Åre i februar er i fuld gang.

Vattenfall, der er partner for intelligent energi i forbindelse med arrangementet, leverer en række intelligente energiløsninger for at hjælpe konkurrenceorganisationen med at nå målet om at blive det første klimaneutrale verdensmesterskab i alpint skiløb.

Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Løsningen er et stort batterilager med intelligent styring. Tirsdag den 15. januar blev containeren læsset på en lastbil i Würzburg i Tyskland.

- Eftersom vi ønsker at hjælpe med at organisere et klimaneutralt VM, kører transporten naturligvis på biodiesel, HVO 100, fortæller Pontus Karlsson, Project Manager i Vattenfall R&D.

Batterilageret består af otte stk. BMW-batterier af samme type som i BMW's i3-model og med en samlet kapacitet på ca. 340 kilowatt-timer. Batterilageret skal bl.a. anvendes til at oplade omkring ti eldrevne snescootere, som Vattenfall stiller til rådighed for transport til konkurrencearenaen.

Solpanel installeres
I Åre er man allerede i gang med at installere ladestationer til de elbiler fra Audi, der skal anvendes under VM-arrangementet.

Og på taget af VM-organisationens administrationsbygning installeres der et 380 kvadratmeter stort solpanel, som kommer til at producere 37.000 kWh grøn el om året.

Under VM vil Vattenfall være på plads i en pavillon i sponsorbyen og afholde daglige events med gæster såsom skiløbere og trænere for det svenske skilandshold.

Om Vattenfall og VM i Åre

I februar er den svenske by Åre vært for VM i alpint skiløb. I løbet af de 12 dage forventes der at være 120.000 besøgende på plads for at se verdens bedste alpine skiløbere kæmpe om medaljer og for at tage del i det næststørste arrangement inden for alpin skisport efter OL.

Arrangørerne har store bæredygtighedsambitioner, og målet er at afholde det første klimaneutrale verdensmesterskab.

Vattenfall er gået ind i projektet som partner for intelligent energi for på forskellig vis at bidrage til, at mesterskabet bliver så klimaintelligent som muligt.

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14