23948sdkhjf

Nyt biogas-anlæg sniger sig ind på listen over landets største

Billund BioRefinery på Grindsted Landevej i Billund får ny nabo: Billund Biogas, der bliver blandt de største anlæg i landet.

Biomassen til Billund Biogas skal leveres fra landbrug og industri, og det projekteres til en kapacitet på 550.000 ton årligt. Med fuld udnyttelse kan der årligt produceres 29 mio. kbm naturgas.

Det oplyser Combigas i en pressemeddelelse

Synergier
Placeringen ved siden af BillundBioRefinery er optimal og håbet er, at der vil opstå en række synergier med naboen.

- Beliggenheden er helt perfekt i forhold til synergier på udvikling og drift samt muligheden for at fremvise anlægget sammen med Billund BioRefinery. Det er oplagt at tage et skridt videre i udviklingen og kunne vise hele verden, hvordan ressourcerne kan genanvendes for både affald, spildevand og gylle, siger bestyrelsesformand Kent Skaanning fra Combigas, der skal opføre anlægget.

Også hos Billund Vand & Energi, der ejer Billund BioRefinery, håber administrerende direktør Ole P. Johnsen på afledte effekter af biogassens indtog på Grindsted Landevej.

- Billund Biogas giver nogle helt oplagte synergier, som vil komme vores kunder til gode i form af endnu mere effektiv drift. Det er oplagt, at vi laver nogle samarbejder, så vi f.eks. udnytter vores kapatet fuldt ud, siger Ole P. Johnsen.

Lokalplan er på plads
Billund Biogas opføres på en syv hektar stor grund lige nord for Billund BioRefinery, og der bliver fælles indkørsel fra Grindsted Landevej.

- Vi har pladsen til anlægget lige ved siden af, og der foreligger en lokalplan for grunden, som er omkranset af læhegn og ligger langt fra beboelse. Og så har vi i forvejen en stor strøm af internationale gæster, som nu får endnu en god grund til at komme og se moderne miljøteknologi i Billund Kommune, siger Ole P. Johnsen.

Lokalplanen er som sagt allerede på plads. Næste fase er politisk behandling af projektet.

Der er planlagt en hurtig byggeproces, så Billund Biogas gerne skulle være klar til indvielse ved udgangen af 2020.

De endelige ejerforhold for Billund Biogas – herunder eventuelle lokale landmænd som medejere – afklares senere i processen, når der er valgt finansieringsform

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19