23948sdkhjf

Arcon Sunmark færdiggør storskala solvarme på verdens tag

I december 2018 begyndte et nyt fjernvarmeværk baseret på storskala solvarme at forsyne indbyggerne i den tibetanske by Langkazi.

Et 22.000 kvadratmeter store solfangerfelt vil fremover dække over 90 pct. af varmebehovet i byen. Anlægget har også et damvarmelager på 15.000 kubikmeter, så varmen kan anvendes, når der er behov for den. Som en del af projektet er der også blevet lagt 25.000 meter fjernvarmerør, der forbinder 82.000 kvadratmeter bolig med det solvarmebaserede fjernvarmeværk.

Forud for dette projekt havde flertallet af husholdningerne i Langkazi ikke adgang til varme året rundt.

Det er Arcon-Sunmark Large-Scale Solar Systems Integration Co., Ltd. – som blev etableret som et joint-venture af kinesiske Jiangsu Sunrain og danske Arcon-Sunmark – der har designet, planlagt og opført hele projektet fra A til Z.

- Dette er et pionerprojekt inden for vedvarende energi generelt og storskala solvarme i særdeleshed. Indbyggerne i Langkazi har nu en af de reneste varmeforsyninger i hele verden. Vi er stolte over at have været en del af dette projekt, der med al tydelighed viser, hvad vi i Kina og Danmark formår at skabe, når vi slår pjalterne sammen. Vi håber, at vi kan gå i gang med nye projekter i 2019, siger Kenn Juhl Rohde, projektleder, Arcon-Sunmark.

Logistik og oplæring
Langkazi ligger på det tibetanske plateau 4.600 meter over havets overflade. Udover den høje beliggenhed er området også ret afsidesliggende, hvilket betød, at projektets logistik var relativt kompliceret.

Arcon-Sunmark har tidligere udviklet storskala-solvarmeløsninger til eksempelvis miner i fjerne egne af Andesbjergene i Sydamerika og erfaringerne fra disse projekter har været gode at trække på i forbindelse med projektet i Langkazi.

Specialister fra Arcon-Sunmark vil i de kommende måneder oplære medarbejdere fra den lokale kommune i at varetage den daglige drift af storskala solvarmeanlægget og fjernvarmesystemet. Men indtil de er oplært, er det joint-venture selskabet, der har ansvaret for driften.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079