23948sdkhjf

Et skridt nærmere Viking Link: Nu skal der shoppes tekniske anlæg

Energinet og National Grid underskriver aftale om etableringen og driften af Viking Link

Viking Link – den kommende elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien – har nået en ny og vigtig milepæl, skriver Energinet på sin hjemmeside. 

Projektpartnerne, National Grid og Energinet, har indgået en såkaldt Joint Ownership and Operations Agreement (JOOA). Aftalen er grundlaget for, at projektet kan tage skridtet fra udviklings- til etableringsfasen.  

- Aftalen betyder, at vi nu for alvor kan glæde os til, at Danmark og Storbritannien bliver elektrisk forbundet fra 2023, siger teknisk direktør Torben Glar Nielsen, Energinet.

Såvel National Grids bestyrelse som Energinets ejer, energi-, forsynings- og klimaministeren, har sagt ja til projektet, ligesom myndighederne i Storbritannien og Danmark har givet de nødvendige plan- og miljøtilladelser.

Og med den nye aftale er skinnerne for de næste fem års arbejde med at indkøbe og etablere de tekniske anlæg lagt. 

I løbet af de kommende måneder vil Energinet og National Grid arbejde videre på at indgå aftaler med de lodsejere, som skal lægge jord til landkablerne.

På dansk jord kommer kablet til at gå mellem Blåbjerg på vestkysten og Revsing ved Vejen.

Samtidig fortsætter forhandlingerne med de leverandører, der har afgivet tilbud på de 625 km søkabel, 143 km landkabel og de to konverterstationer i henholdsvis Revsing og Bicker Fen i Storbritannien.

Forventningen er, at kontrakterne bliver tildelt i løbet af 2. kvartal 2019.

Ejerskabet af Viking Link fordeles med 50 pct. til hver part. Den samlede værdi af elforbindelsen beløber sig til ca. 2 milliarder euro.

Viking Link sættes i drift i slutningen af 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125