23948sdkhjf

Grundejere må vente på erstatning: Vindmøller vil lyse mindre en fyr

De kommende naboer til havmølleparken Vesterhav Nord, der forventer erstatninger i millionklassen, må vente på en afgørelse i længere tid end hidtil påstået.

Energistyrelsen har nemlig meddelt, at afgørelsen først falder til første kvartal i det nye år.

Det sker på baggrund af et nyt partsindlæg fra energiselskabet Vattenfall, som DR P4 Midt & Vest har fået. Her er argumentet, at Bovbjerg Fyr lyser betydeligt kraftigere på havet og boligerne i området end havmøllerne kommer til om natten.

- Lampen i Bovbjerg Fyr lyser med en lysstyrke på 25.965 candela. Lysstyrken fra hver vindmølle vil til sammenligning kun være 2000 candela om natten, med mulighed for at blive sænket yderligere når der er klart sigte. Der er dermed tale om en forskel på 1:10, siger Vattenfall i partsindlægget.

Men det er et dårligt argument, mener grundejer Tove Lisby.

Læs også: Vattenfall-direktør stopper efter underskudsperiode

- Jeg er rystet over, så dårligt argumentet er. Det er helt ude i hampen, det kan slet ikke sammenlignes, siger hun til DR P4 Midt & Vest.

89 grundejere er omfattet af værditabserstatningen, og af dem er Tove Lisby én blandt flere, som mener, at lyset fra fyret ikke er sammenligneligt med lyset fra havmøllerne.

- Fyret er en naturlig del af vestkysten og vi nyder at se lyset derfra. Men det er jo slet ikke det vi snakker om her.

Møllerne i de to kystnære parker kommer til at stå mellem 4 og 10 kilometer fra kysten, og forventes at blive rejst i efteråret 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078